Deel dit artikel
-

Webwinkel TakeItNow verkocht aan Aces Direct

Eén van Nederlands oudste webwinkels, IT-winkel TakeItNow is voor ettelijke miljoenen euro’s overgenomen door Aces Direct. De nieuwe eigenaar hoopt de omzet de komende jaren te verdubbelen. Martijn Hoogeveen gaat zich richten op verdere internationalisering van Icecat.

Afgelopen vrijdag kwam er een einde aan het verkoopproces van webwinkel TakeItNow.nl. Het bedrijf stond bijna een jaar te koop omdat eigenaar iMerge het niet meer tot zijn kernactiviteiten rekende. Volgens oprichter Martijn Hoogeveen hadden ruim 15 bedrijven zich als belangstellend gemeld en werd het bod van 3 à 4 partijen serieus overwogen.

"Met Aces Direct richten we ons als IT-leverancier op het zakelijke segment, bedrijven tussen de 25 en 250 man", aldus Tom Coehorst van Aces Direct. "Alles daaronder bedienden we tot op heden niet. Dat is een lacune op zowel de kleinzakelijke als particuliere markt. De overname van TakeItNow brengt amper overlap van onze activiteiten met zich mee."

Hoeveel is betaald voor de overname van TakeItNow houden de betrokken partijen voor zich. Wel staat vast dat TakeItNow jaarlijks tussen de 3 en 5 miljoen euro omzet boekt en Aces Direct ruwweg 30 miljoen euro. Hoogeveen: "Het is de bedoeling dat TakeItNow eenderde van de omzet van Aces Direct opleveren." Coehorst: "We gaan komende jaren vooral investeren in marketing om het verkoopvolume te vergroten." De winstmarge bij TakeItNow daalde afgelopen jaren van 14 naar tussen de 7 en 8 procent.

Hoogeveen wordt geen aandeelhouder van Aces Direct. Hij zal de opbrengst uit de verkoop van zijn geesteskind gebruiken voor internationalisering van de Icecat en andere bedrijven onder zijn holding iMerge.

Miljoenen naar gratis content

De komende tijd richt Martijn Hoogeveen zich op het uitbouwen van Icecat.biz, een site waar productvergelijkingssites en webwinkeliers gratis productinformatie af kunnen halen.

Het zijn fabrikanten als HP, Philips, Samsung en LG die betalen om correcte productinformatie te verspreiden via Icecat. "Deze vorm van sponsoring levert 50 procent van de inkomsten op. De andere 50 procent is afkomstig van betalende abonnees."

Hoogeveen omschrijft zijn op Open Content http://opencontent.org/ gebaseerde bedrijvigheid als een kans die zich één keer in de 10 jaar aandient. De catalogus bevat informatie van ruim 2.000 merken http://icecat.biz/en/menu/vendors/index.htm .

"De winstmarges zijn, gelegen rond de 40 procent voor belasting, vergelijkbaar met de uitgeefbranche."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond