Deel dit artikel
-

Webwinkel voor transport krijgt kapitaalinjectie

Peak Capital investeert een half miljoen euro in CheapCargo. De dienst, uit dezelfde stal als Cheaptickets, is een prijsvergelijkingssite voor het versturen van documenten en pakketten.

Volgens de initiatiefnemers van CheapCargo, Marc Poelenjee en Andre Olde Hampsink is transportpricing on demand net zo logisch als het online vergelijken van de prijs van een koelkast, een digitale camera of een vliegticket.

Over het belang in CheapCargo wordt enkel gezegd dat het om een ‘substantieel minderheidsbelang’ gaat.

Onder meer DHL, DPD en DSV zijn aangesloten bij het platform van CheapCargo. Rond de vijftig vervoerders bieden hun diensten aan op het portaal. CheapCargo werkt volgens hetzelfde principe als Cheaptickets. Prijzen en aankomstdata van de te verzenden spullen zijn te vergelijken op de site. Vervolgens kan de klant online boeken.

Naast de oprichters en nu Peak Capital zijn ook onder meer de eigenaren van Cheaptickets aandeelhouder.

Peak Capital richt zich op jonge innovatieve bedrijven, werkzaam in de technologie, media en communicatie. De participatiemaatschappij nam eerder een belang van 30 procent in fotoarchiefsite NationaleBeeldbank.nl. Andere investeringen werden gedaan in SeatMe, Npex en Radionomy.

Deel dit bericht

6 Reacties

Sjoerd Huizen

Sinds wanneer is een prijsvergelijker een webwinkel?

Douwe de Jonge

Ach, je shopt toch naar de goedkoopste, beste of snelste transporteur? Je vergelijkt en zal dan gaan "kopen" me dunkt!

Sjoerd Huizen

ja zoiets, maar vaak slaan de koppen hiero nergens op. Ben geen journalist, maar de kop klopt vaak niet bij het artikel

Paul

Lijkt mij een prima site.

Ron

Perfecte site, er bestaan al dergelijke initiatieven maar bij Cheapcargo is het vergelijken zonder al te veel gegevens te hoeven invullen erg makkelijk. Goede tarieven (beter dan direct bij de vervoerders) en het grappige is dat ze daarnaast ook nog eens zeer goede service weten te leveren.

Egbert Poell

De eerste indrukken zijn geweldig! Ik had al eerder ervaring opgedaan met o.m. Parcel International maar dit werkt beduidend beter.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond