Deel dit artikel
-

Week van Amsterdamse startups in februari

Vanaf 11 februari 2013 bundelen 45 Amsterdamse startups hun krachten in een speciale Startup Week. Het technologieblog The Next Web reikt dan ook de Dutch Startup Award uit.

Amsterdamse startups organiseren die week onder meer een open huis, een workshop voor studenten of een inspirerende presentatie voor andere ondernemers. Er zijn al meer dan tien startups die hun deelname bevestigden, waaronder Nine Connections, Petminds, Rockstart, Snowciety en Wercker.

De initiatiefnemers zijn de ondernemers Lucien Burm en Timan Rebel. Samen met vijf Amsterdamse ondernemers en een groep vrijwilligers pakken zij met Amsterdam Startup Week naar eigen zeggen de versnippering binnen de Amsterdamse startupscene aan. Mark Voermans van Microsoft houdt zich bezig met de samenstelling van het programma.

Deel dit bericht

2 Reacties

Piet

Ik snap niets van de zgn. ‘start up scene’ en alles wat daar om heen hangt. Waarom stoppen deze mensen niet al hun tijd in product ontwikkeling en omzet realisatie?

Sebastiaan

Goede vraag Piet. In het boek Startup Communities van Brad Feld staat het antwoord op jouw vraag gedetailleerd beschreven. Het is een aanraden om te lezen als je niks van de startup scene snapt. In het kort komt het erop neer dat Amsterdam Startup Week zorgt dat je kunt ‘geven voordat je krijgt’, het stimuleert een cultuur van investeren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond