Deel dit artikel
-

Weer ijzersterk kwartaal Apple

De recente kwartaalcijfers van Apple zijn wederom goed. Er werd 8,2 miljard dollar winst geboekt op een omzet van 36 miljard in het derde kwartaal.

Analisten hadden op een iets hogere winst gerekend, maar zaten er niet heel veel naast. Het derde kwartaal (Apple spreekt overigens van het fiscale vierde kwartaal, dat eindigde op 29 september 2012) is traditioneel een rustig kwartaal voor Apple omdat klanten vaak wachten met de aanschaf van nieuwe Macs en iPhones in verband met nieuwe releases in het najaar.

Apple verkocht in het derde kwartaal 14 miljoen iPads (een kwart meer dan een jaar terug), 4,9 miljoen Macs (MacBook en iMacs) en 26,9 miljoen iPhones, 58 procent meer dan een jaar geleden. Ten opzichte van het vorige kwartaal heeft Apple wel iets minder iPads verkocht (14 tegen 17 miljoen). Mogelijk speelt de sterke concurrentie hier een rol. De verkopen van iPods lopen als enige structureel terug, naar 5,3 miljoen. Overigens heeft Apple een dezer dagen weer nieuwe iPod modellen gelanceerd.

In een toelichting vertelde Apple zojuist dat iCloud nu 190 miljoen gebruikers heeft. In april stond de teller op 125 miljoen.

De aandelen van muzieksite Pandora daalden vandaag flink na geruchten over een radio-achtige muziekdienst die Apple zou willen beginnen.


Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond