Deel dit artikel
-

Wegener dreigt Gaspedaal.nl met kort geding

Wegener Multimedia, eigenaar van occasionsite AutoTrack.nl, eist dat GasPedaal.nl niet langer autoadvertenties van AutoTrack overneemt en publiceert.

GasPedaal.nl, gelanceerd in februari van dit jaar, doorzoekt het occasionaanbod van verschillende Nederlandse autosites en combineert de resultaten in een totaaloverzicht. GasPedaal toont hierbij gegevens en een foto van de occasion. Volgens Wegener Multimedia maakt GasPedaal hierbij inbreuk op auteurs- en databankrechten. Wegener eist een dwangsom van 5000 euro per dag als GasPedaal niet op de eisen ingaat.

Op het internet zijn vele autosites met elk een eigen en deels een overlappend aanbod van occasions. GasPedaal is een onafhankelijke autozoekmachine die het occasionaanbod van de verschillende Nederlandse autosites doorzoekt en de resultaten combineert in een totaaloverzicht. De resultaten worden gefilterd, waarbij dubbele resultaten als één resultaat gepresenteerd worden.

"Gezien de jurisprudentie die er ligt, zien wij geen enkele reden om wijzigingen in onze dienst door te voeren," zegt directeur Jan-Willem Tusveld van Innoweb, de exploitant van Gaspedaal. "Wat wij doen valt naar onze mening volledig binnen de gerechtelijke kaders die zijn gesteld in eerdere vergelijkbare zaken, zoals die van Jaap.nl.

Bovendien wordt door GasPedaal het bereik van de doorzochte autosites, waaronder AutoTrack, juist vergroot. "We linken direct naar de pagina's waar de auto's te koop staan, wat bij de huizen van Jaap.nl niet het geval is."

Een woorvoerder van Wegener zegt dat de kwestie niets met de rechtszaak tegen Jaap.nl te maken heeft. "Wat ons betreft is er nog geen sprake van een rechtszaak, maar kennelijk heeft Gaspedaal.nl onze brief aangegrepen om de publiciteit te zoeken."

 

 

Deel dit bericht

5 Reacties

Jan Willem

Volgens mij kan de gebruiker kiezen op welke site hij de advertentie het liefst bekijkt (tenzij er maar 1 aanbieder is ) Persoonlijk vind ik Gaspedaal een aanwinst voor diegene die een auto zoekt. Het scheelt voornamelijk veel zoektijd en je vind sneller de auto die je zoekt. Voor de adverteerdes scheelt het ook geld omdat ze niet op alles sites hoeven te adverteren. Als de advertenties van AutoTrack straks niet meer in het resultaat vermeld staan heeft Wegener alleen zichzelf d'r mee. Je wilt je immers als verkoper aansluiten bij diegene waar je het meeste kans hebt je auto(s) te verkopen.

Flip

Dit doet mij denken aan de kwestie tussen Jaap.nl en Funda. Of heb ik het mis?

Aalt

Ik vind wegener eigenlijk zeer kleinzielig die de zon niet in het water kan zien schijnen. En dus anderen het licht niet gunt.Ik vind gaspedaal een uitkomst en een prachtige site.

Hein

Jan-Willem en Rudy van Vinden.nl en Marktplaza zitten achter dit initiatief. De cowboys van het internet, en samen verantwoordelijk voor een groot deel van de vervuiling van zoekmachines. Het gaat helemaal niet om nut voor de gebruiker bij de sites van Thusveld, maar om zoekmachine optimalisatie. Gratis verkeer binnenhalen via concurrent google. En hoe doet het met succes. Ik ben daarom een grote fan van hem. Heb ooit een keer de stats gezien van vinden.nl: meer dan 60% van zijn traffic komt rechtstreeks van…. Google!En wie verdient aan het bezoek naast Thusveld? Yahoo! Met andere woorden: de sukkel hier is google, die zelf meehelpt aan het imperium van concurrent vinden.nl door pagina's van vinden.nl te tonen bij zoekresultaten. En zo tevens concurrent Yahoo aan een leuk zakcentje helpt. Die tijdelijke penalty van 2 jaar geleden heeft weinig succes gehad.

JOE

Deze zaak zou 31 oktober j.l. voor de rechter komen….Iemand iets gehoord/gezien? Redactie Emerce misschien een update?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond