Deel dit artikel
-

‘Werkomstandigheden magazijnpersoneel Zalando nog niet goed’

De werkomstandigheden voor het magazijnpersoneel in de distributiecentra van Zalando laten laten nog steeds te wensen over. Dat zeggen voormalige Nederlandse werknemers tegen de site Duitslandnieuws. Ook de Duitse vakbond Ver.di is nog niet tevreden.

Zalando kwam in 2012 negatief in het nieuws door een televisiereportage van de ZDF. RTL Extra schetste eveneens een negatief beeld over de arbeidsomstandigheden in een magazijn van Zalando, maar moest later rectificeren.

‘Bijna dagelijks rijdt de ambulance voor omdat mensen het fysiek niet aankunnen’, zegt een Duitse vakbondsbestuurder tegen het Nederlandse site Duitslandnieuws.

De magazijnen in Erfurt en Mönchengladbach zouden regelmatig werknemers ontslaan na drie proefdagen, het arbeidsbureau betaalt dan door. ‘Een week later worden ze opnieuw aangenomen. Op die manier heeft Zalando gratis handjes op kosten van de Duitse belastingbetaler. Wij eisen dat de regering de wet aanpast om deze praktijken te stoppen.’

Operations-manager David Schröder zegt dat de tv-reportages het bedrijf wel degelijk hebben wakker geschud. “Daarna hebben we direct een team geformeerd is dat ‘de fouten moest aanpakken’. We hebben ook meteen sociale standaarden geformuleerd en doorgevoerd. We zien dat het werkt, want het personeel is veel meer tevreden dan twee jaar geleden.”

Een van de logistieke centra van Zalando in Brandenburg Brieselang krijgt overigens een ondernemingsraad, zo werd vorige maand bekend. Momenteel zijn er gesprekken gaande over een ondernemingsraad in Erfurt. Daar werken tweeduizend mensen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond