Deel dit artikel
-

WeWork Amsterdam groeit met 1.000 werkplekken

De co-working space van WeWork Amsterdam is met een factor vier gegroeid tot 1.300 werkplekken. Leden kunnen voor een paar tientjes per dag daar, en elders ter wereld, terecht in een eigen kantoor.

WeWork had al een locatie aan de Weteringschans in de hoofdstad en krijgt er aan de Weesperstraat nu een tweede, veel grotere, locatie bij. De nieuwe locatie, Metropool genaamd, biedt ruimte aan duizend werkers tegelijk.

Het Amerikaanse bedrijf, dat zichzelf een van de snelstgroeiende bedrijven ter wereld noemt, heeft nu 35.000 leden op 56 locaties. Dat zijn panden in Amerika, Engeland, Israël en Nederland waar beginnende ondernemers en andere werkers voor 45 euro per maand voor een dag een werkplek kunnen huren. Hoe groter het abonnement, hoe meer en vaker ruimte.

Sinds de oprichting in 2010 haalde WeWork een miljard dollar venture capital op in zes ronden bij zeven investeerders.

“We sluiten aan op een nieuwe manier van werken die tekenend is voor het post-recessie tijdperk, waarin werk en privé in elkaar overvloeien,” vertelt Eugen Miropolski, Regional Director Europe. “In Nederland, en dan voornamelijk Amsterdam, wonen ongelooflijk veel early adoptors. Het aantal freelancers of zelfstandig ondernemers dat opzoek is naar een mooie en inspirerende werkomgeving zonder vast te zitten aan een duur kantoorpand stijgt alleen maar.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond