Deel dit artikel
-

Wie 0 wie?

Een nieuwe opzoekdienst, voor wie ongelooflijke haast heeft

Stel. Uit dat ene simpele woordje ontstaan geregeld de meest fantastische ideeën. Ideeën voor businessmodellen die onvermoede nieuwe markten blootleggen, die hele bedrijfstakken overbodig maken, ideeën die complete paradigma verschuivingen veroorzaken waarbij al het werk van de voorafgaande jaren ineens obsolete is.

Stel, je bent onderweg en denkt ineens: van wie zou die domeinnaam nu zijn? Normaal gesproken biedt een computer met internetverbinding uitkomst. Maar stel, er is alleen een mobiele telefoon bij de hand. Dan is het mogelijk om 06 1499 44 44 een sms te sturen met de vraag van wie die domeinnaam is. De nieuwsgierige krijgt vervolgens ook per sms antwoord. Stel dat er iemand is die hiervan gebruik maakt, wat voor persoon is dat dan? "Iedereen die onderweg een idee krijgt voor een internetconcept en meteen wil weten of de bijpassende domeinnaam nog beschikbaar is", zegt Jeroen van der Zouwen van Quattro Wireless Concepts, dat SMSWhois.nl bedacht. "Of mensen die op de radio een domeinnaam horen en willen weten wie eracher zit." En stel dat Quattro als first mover een ipo voorbereidt, dan is er op zijn minst een stijging in het gebruik nodig om de analisten te overtuigen van een evolving market.

Hoeveel mensen hebben de dienst al geraadgepleegd? "We hebben nog geen cijfers", zegt Van der Zouwen. Wie gebruik wil maken van de dienst betaalt 90 eurocent per verzoek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond