Deel dit artikel
-

Windows Cloud komt naast Windows 7

Microsoft werkt inderdaad aan een Windows-uitvoering voor cloud computing. Een proefversie daarvan wordt eind deze maand verstrekt aan bezoekers op ontwikkelaarsbijeenkomst PDC. Daar wordt ook een pre-bèta van Windows 7 uitgedeeld.

Ceo Steve Ballmer van Microsoft bevestigt eerdere berichten dat Microsoft werkt aan een uitvoering van Windows die is toegespitst op cloud computing. De topman laat weten dat een proefversie van dat besturingssysteem eind deze maand wordt uitgedeeld aan bezoekers op de ontwikkelaarsbijeenkomst PDC (professional developers conference) van zijn bedrijf.

Microsoft deelt op die techneutenconferentie ook een vroege proefversie uit van Windows 7. Dat is een rechtstreekse opvolger voor Windows Vista en moet begin 2010 op de markt komen. Ondanks de onthulling dat Windows 7 wordt neergezet als onderdeel in de Software+Services-strategie van Microsoft, is de Vista-opvolger niet hetzelfde als het nu door Ballmer bevestigde ‘Windows Cloud’. Dat zou qua opzet meer een serverbesturingssysteem zijn.

Midori-project

De officiële naam voor de cloud-uitvoering van Windows is nog niet bekend. Eerder waren er al berichten over een onderzoeksproject van Microsoft met de codenaam Midori. De softwareproducent ontkende toen dat dit een concreet product in wording was. Midori was vooral bedoeld om inzichten te verkrijgen in minimale besturingssystemen, net als het eerder naar buiten gekomen laboratoriumproject MinWin.

Later werd echter bekend dat Midori uiteindelijk een webplatform moet worden. Vervolgens werd ongerustheid over terugwaartse compatibiliteit met huidige Windows-applicaties enigszins gesust met het nieuws dat Midori ook virtualisatie omvat. Het lijkt er nu op dat al dit labwerk toch tot een concreet product gaat leiden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond