Deel dit artikel
-

Windows Mobile ingehaald door Blackberry OS

Het uitstel van Windows Mobile 7 komt op een slecht moment. Het marktaandeel van Microsofts mobiele besturingsysteem stagneert dit jaar. Het BlackBerry OS is populairder.

Was Windows Mobile een jaar geleden nog het op één na meest gebruikte mobiele besturingssysteem, dit jaar zakte het naar een derde plaats op de wereldranglijst, na Symbian en het Blackberry OS. Het recent aangekondigde uitstel van Windows Mobile 7 komt voor de softwaregigant dus op een slecht moment.

Nadat Microsoft jarenlang zijn marktaandeel vergrootte met zo’n twintig procent per jaar, bleef het aandeel van Windows Mobile voor het eerst min of meer stabiel en steeg slechts een half procent naar twaalf procent. Doordat het marktaandeel van het BlackBerry OS van de Canadese smartphoneleverancier Research in Motion (RIM) wel toenam (van 8,9 naar 17,4 procent) bezet RIM nu de tweede plaats op de wereldranglijst. Dat berekenden de marktanalisten van Gartner.

Rim verdubbelt marktaandeel

Het marktaandeel van de zakelijke smartphone BlackBerry is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. Werden er in het tweede kwartaal van 2007 nog net geen 2,5 miljoen van verkocht, in het tweede kwartaal van 2008 waren dat er bijna 5,6 miljoen.

 

 

Deel dit bericht

1 Reactie

kabouter plof

Lang Leve Blackberry! groei gaat gestaag door.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond