Deel dit artikel
-

‘Winkelschappen niet goed gevuld met kerst’

De detailhandel blijft zeker nog een jaar problemen houden met bevoorrading. Het Duitse wetenschappelijk instituut ifo hoort dat driekwart van de winkeliers leveringsproblemen ondervindt.

In mei kreeg 80 procent van de detailhandel in Duitsland niet al zijn bestelling geleverd en in juni was dat 75 procent. De grootste problemen spelen zich onder meer af bij fietsen, elektronica, bouwmarkten en speelgoed.

Vooruitkijkend stelt het ifo alvast dat de leveringsproblemen niet zomaar met een paar maanden zullen verdwijnen. “Ook deze kerst zullen er weer lege plekken in de schappen zijn.”

Genoemde productgroepen worden veel verhandeld bij webwinkels. En de logistieke problemen spelen niet enkel in Duitsland, maar in heel Europa. De oorzaak ligt bij vertragingen in de productie in China, daarna bij het vervoer over zee naar de eindbestemming. Schepen liggen soms dagen te wachten om gelost te worden.

In Nederland vond vorig jaar 31 procent van de consumentenhandel via internet plaats. Dat groeit naar verwachting tot 41 procent in 2027, aldus een recent rapport van Thuiswinkel.org.

Foto: Matthias Ripp (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond