Deel dit artikel
-

Winst voor ABCNews.com

ABCNews.com, de online tak van televisienetwerk ABC, meldt dat het zijn fiscale jaar met winst heeft afgesloten. Het is met name de groei van breedband die bijdroeg aan het bereiken van winstgevendheid.

Directeur Bernard Gershon van ABCNews.com maakte de winst bekend in een interview met Reuters. De winst is behaald in de laatste drie kwartalen van het fiscale jaar eindigend op 30 september, maar ook in het huidige kwartaal zal ABCNews.com zwarte cijfers noteren, zo verwacht Gershon. Exacte cijfers verstrekte hij echter niet over omzet en winst. Over de omzet zegt hij dat deze sinds de start van ABCNews.com in 1997 jaarlijks met 15 tot 20 procent is gestegen.

De opkomst van breedband is een van de belangrijkste redenen voor het bereiken van winstgevendheid. De vraag naar beeldmateriaal stijgt onder providers en andere online aanbieders van streaming media. Zo neemt RealNetworks beeldmateriaal af voor opname in RealOne, waarin het naast nieuws ook muziek en ander entertainment tegen betaling aanbiedt.

ABC News wil zich nu richten op verspreiding via mobiel internet, zegt David Westlin van ABC News, die ook geïnterviewd werd. Er is een samenwerking gestart met een bedrijf dat ervoor zorgt dat het beeldmateriaals in een formaat gezet wordt waarmee het geschikt is voor ontvangst op de mobiele telefoon. "Er zullen vele manieren van verspreiden komen en het publiek hiervoor zal per afzetkanaal relatief bescheiden zijn", aldus Westlin, "maar gecombineerd zal ABC een groot aantal kijkers weten te bereiken."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond