Deel dit artikel
-

Winstverdubbeling Ruslands grootste internetbedrijf

Het Russische Mail.ru, in opzet te vergelijken met MSN en Yahoo, zag de omzet in 2011 met zestig procent stijgen en de nettowinst met honderzestig procent.

Vrijdag presenteerde de Mail.ru Group, dat aan de Londense beurs is genoteerd, de financiële resultaten over 2011. Beleggers waren er tevreden mee, want halverwege de middag stond het aandeel ruim zeven procent hoger dan bij opening.

De jaaromzet steeg met 59 procent tot 515 miljoen dollar, de winst met 157 procent tot 208 miljoen dollar.

Mail.ru is een portaalsite die tot stand is gekomen door tientallen overnames van kleine en grote bedrijven. Dat waren voornamelijk Russische bedrijven, maar ook het van oorsprong Israëlische chatsysteem ICQ. Dat wordt in Rusland nog veel gebruikt. De portaalsite biedt diensten als search, chat, social media, e-commerce en games.

De portaaldiensten worden maandelijks door tientallen miljoenen Russen gebruikt. Webmail wordt door 43 procent van de gebruikers overwegend via de mobiele telefoon aangeroepen.

Mail.ru heette voor de beursgang Digital Sky Technologies Limited. Oprichter Yuri Milner gebruikt de naam Digital Sky Technologies nog steeds, maar dan met de toevoeging Global. Digital Sky Technologies Global (ook wel: DST) is een internationaal investeringsbedrijf. Het heeft onder meer belangen in Zalando, Klarna, Zynga, Twitter, Groupon en Facebook.

Rusland was in 2010 de snelste groeier, wat de online reclamemarkt betreft. Dat bleek uit het jaarlijkse IAB-onderzoek naar de Europese online advertentiemarkt.

Foto: Tatiana Bolshakova (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond