Deel dit artikel
-

XBox uitgesteld, PlayStation uitverkocht

Nederlandse retailers kunnen nog niet profiteren van de verkoop van de nieuwe XBox dit najaar. Gisteren maakte fabrikant Microsoft bekend dat de spelcomputer XBox One slechts in dertien landen worden gelanceerd. De Benelux moet wachten tot 2014.

In Nederland, België, Denemarken, Finland, Noorwegen, Rusland, Zweden en Zwitserland zal de Xbox One dit jaar niet verkrijgbaar zijn. Wel zo spoedig mogelijk in 2014, aldus Microsoft, zonder zich over een specifieke datum uit te laten. Het bedrijf had een lancering in 21 landen toegezegd.

De oorzaak is het lokaliseren (vertalen) van het dashboard, het gebrek aan apps en lokale content. In Duitsland, Frankrijk, Spanje en Oostenrijk schijnt dat minder een probleem te zijn.

Dat biedt kansen voor Sony, die zijn nieuwe PlayStation in Nederland dit najaar lanceert. Op Gamescom volgende week zal het bedrijf de (internationale) verschijningsdatum bekendmaken. Volgens geruchten zou het wel eens 21 oktober kunnen worden. In de voorverkoop is de spelcomputer echter nu al grotendeels uitverkocht. Grote ketens hebben hem zelfs uit het assortiment gehaald. Hoeveel PlayStations Sony uitlevert, is niet bekend.

Deel dit bericht

5 Reacties

ZWValandil

Tijd voor een factcheck, PS4 is helemaal niet uitverkocht en nog prima te preorderen bij veel winkels.

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

Dat is niet wat diverse gerenommeerde Nederlandse gamesites melden.

Kevin Rombouts

De PlayStation 4 is bij grote ketens als Bol.com en Game Mania al volledig uitverkocht. Sommige kleine winkels kunnen hem nog wel leveren. Daarnaast is het Xbox en niet XBox.

Jos

Pre orders zegt niks, de hamvraag is of hij geleverd kan worden.

ZWValandil

Mediamarkt, Saturn, (toch wel iets groter dan een Gamemania)
Bart Smit en Intertoys (in de winkels) Dixons en MyCom.
Prima te bestellen nog

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond