Deel dit artikel
-

XS4ALL polst abonnees over Snelnet

Internetaanbieder XS4ALL , een dochterbedrijf van KPN, heeft een aantal random geselecteerde abonnees gevraagd om mee te doen aan een web-enquête over hun wensen en verwachtingen omtrent de nieuwe ADSL-dienst Snelnet . Nog dit jaar zal de provider een begin maken met het aanbieden van Snelnet.

De brief kwam enigszins als een verrassing. Eerder wilde KPN geen nadere mededelingen doen over de termijn waarop Snelnet zouden worden geïntroduceerd, nadat was gebleken dat de vage aankondiging 'na de zomer' in elk geval niet haalbaar was.

Met ADSL zouden abonnees via een gewone, analoge telefoonlijn over een permanente en veel snellere aansluiting beschikken en dus niet langer telefoontikken hoeven te betalen aan KPN. Momenteel wordt Snelnet experimenteel uitgeprobeerd door zo'n 1600 Amsterdammers, waaronder 48 abonnees van XS4ALL, dat sinds juni participeert.

Volgens een bericht in de nieuwsgroep nl.internet.providers zou een abonnement 40 gulden per maand gaan kosten voor een verbinding van 500Kb/s of 60 gulden voor 1Mb/s. Sjoera Nas, pr-medewerker van XS4ALL, noemde een bedrag van 40 gulden vorige maand 'absurd' en 'onhaalbaar'. Nas was vandaag niet bereikbaar voor commentaar over de enquête, maar een helpdeskmedewerker van de provider verzekerde dat noch over de datum van introductie, noch over de kosten van Snelnet enige gegevens bekend zijn. KPN-woordvoerder Michel Hubert kon evenmin uitsluitsel geven.

Bron:
Planet Internet

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond