Deel dit artikel
-

Yahoo Europe koopt Dotmusic

Yahoo Europe heeft voor een onbekend bedrag de downloadsite Dotmusic en de gamessite Games Domain gekocht van British Telecom. Of Europese internetters toegang blijven houden tot de downloads van Dotmusic is nog niet bekend.

Onlangs meldde Ben Drury, hoofd muziek bij internetaanbieder BT Openworld, al tegenover Emerce dat er gesprekken gaande waren om Dotmusic onder te brengen bij de Engels/Ierse tak van Yahoo. Een dergelijke stap zou het logische gevolg zijn van de samenwerking die Yahoo en BT in juni van dit jaar zijn gestart rond het aanbieden van breedband internettoegang. BT concentreert zich hierbij op toegang, waar Yahoo zich meer richt op het aanbieden van informatie en amusement.

BT Openworld kocht de downloadsite Dotmusic.com in 2002, de site was toen al een drukbezochte community voor muziekliefhebbers in Europa. In mei van dit jaar voegde BT Openworld 'Dotmusic on demand' toe aan de site, waarmee internetters in diverse Europese landen de mogelijkheid kregen om legaal muziek te downloaden. Ook vanuit Nederland is het mogelijk om downloads te kopen bij Dotmusic.

Erg succesvol was 'Dotmusic on demand' niet, zo bleek uit het recente gesprek met Drury. Hij sprak over "enkele honderdduizenden verkochte downloads" sinds de start in mei. Een bescheiden aantal in vergelijking met bijvoorbeeld de iTunes MusicStore van Apple, die in dezelfde periode in de Verenigde Staten 13 miljoen tracks verkocht.

Naast Dotmusic kende BT Openworld nog enkele sites die ten doel hadden de vraag naar breedband te stimuleren, zoals een downloadsite voor klassieke muziek, een sport-portal (Sportal.com) en een site voor games (Gamesdomain.com). De klassieke site werd recent ondergebracht bij Dotmusic en gaat mee naar Yahoo, hetzelfde geldt voor Gamesdomain.com. Wat er met Sportal.com gaat gebeuren is niet bekendgemaakt.

Drury meldde nog te verwachten dat Dotmusic voor Nederlandse internetters beschikbaar zou blijven. Yahoo Europe wil daar nog geen uitspraak over doen. "Voorlopig blijft Dotmusic bestaan zoals het is", zegt een woordvoerster van Yahoo Europe. "De eerste stap is dat we content van Dotmusic integreren in het muziekdeel op de Yahoo-site voor Engeland en Ierland. Pas in een later stadium zullen we bekijken wat we met de abonnementen zullen doen."

In juni lanceerde Yahoo zijn eigen muziekdienst voor Europa onder de naam 'Launch'. De woordvoerster wilde niets zeggen over het eventueel samenvoegen van beide merken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond