Deel dit artikel
-

Yahoo stoot belang Alibaba niet af

Yahoo gaat het belang in Alibaba voorlopig niet afstoten. Dat bevestigt het internetbedrijf na berichten hierover in de Amerikaanse pers. Aan het besluit liggen vooral fiscale redenen ten grondslag. De internetactiviteiten van Yahoo worden wel in een ander bedrijf ondergebracht. 

Het belang in Alibaba is mede door de beursgang van het Chinese e-commercebedrijf 31 miljard dollar waard. Aandeelhouders drongen telkens aan op het verzelfstandigen van het belang. Maar de leiding van Yahoo vindt dat niet verstandig omdat er een belastingaanslag zou kunnen volgen.

Om toch een onderscheid te kunnen maken, worden Yahoo Japan en de internetactiviteiten van Yahoo in een nieuwe onderneming ondergebracht.

In de afgelopen dagen doken al geruchten op over een eventuele verkoop van Yahoo, die door sommige media weer krachtig werden ontkend. De activistische aandeelhouder Starboard Value heeft om belastingtechnische redenen wel steeds aangedrongen op verkoop van de kernactiviteiten van Yahoo.

Het duurt vermoedelijk nog een jaar voordat hierover meer duidelijkheid is. Om 3 uur Nederlandse tijd, kort voor de opening van de Amerikaanse beurzen, geeft Yahoo een toelichting.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond