Deel dit artikel
-

Yahoo stopt met podcasts

Podcasting is lang niet zo sexy meer als in 2005 toen Yahoo startte met een speciale portal voor podcasts. Is dat de reden dat Yahoo stopt met podcasts? Of doen anderen (lees: Apple) het beter?

Deze week maakte Yahoo bekend dat het binnenkort definitief stopt met Yahoo Podcasts. De site is nooit uit haar bètafase gekomen.

Yahoo geeft geen nadere toelichting over het waarom van de sluiting van de site. Op Yahoo Podcasts staat de boodschap: "Yahoo biedt haar excuses aan voor het feit dat we met onze site stoppen op 31 oktober."

Op Yahoo Podcasts kunnen gebruikers naar podcasts zoeken, ze beluisteren of zelf podcasts uploaden. Daarnaast is het mogelijk om podcasts te ‘raten' of een abonnement te nemen op een podcast.

Minder hip
Dat Podcasting een stuk minder ‘hip' is dan in 2005 is duidelijk. Het fenomeen was toen relatief nieuw en video was nog niet zo populair als nu. Podcastportals/gidsen zijn bij het grote publiek veel minder aangeslagen dan videoportals als YouTube. Toch is het niet zo dat er géén publiek is voor podcasts. Het lijkt alleen dat podcasts vooral populair zijn onder een groep ‘internetvoorlopers', de groep die zich ook begeeft op sites als Digg en Twitter.

iTunes
Volgens velen stopt Yahoo met podcasts omdat het bedrijf niet op kan tegen de dominantie van iTunes als verzamelplek voor podcasts. Op iTunes staan tienduizenden podcasts, die allemaal gratis zijn te beluisteren.

Afbeelding door: benjaminhigginbotham (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond