Deel dit artikel
-

Yeahronimo wil Lyzia kopen

Yeahronimo, het bedrijf dat ook achter Commodore zit, wil het Nederlandse downloadplatform Lyzia overnemen. Dat hebben beide partijen bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring. De overname moet binnen enkele weken plaatsvinden. Yeahronimo is van plan alle aandelen te kopen. Hoeveel Yeahronimo voor Lyzia over heeft, is niet bekendgemaakt.

De geruchten over een samengaan van Lyzia en Yeahronimo gingen al langer en werden in een eerder stadium al naar buiten gebracht door Fem Business. Bedoeling is dat Lyzia volledig geintegreerd wordt in de Commodore- organisatie. Lyzia zal alleen als merknaam blijven bestaan in de business-to-business markt.

Daarbinnen zal het bedrijven als The Music Factory, Sanoma (Download.nl), Vendex en Orange via het downloadplatform van muziek blijven voorzien. De overname van Lyzia wordt deels in aandelen en deels in contanten voldaan door Yeahronimo.

“De overname van Lyzia is een zeer bewuste en strategische keuze geweest van Commodore. Lyzia zal gaan bijdragen aan de technische ontwikkeling van Commodore World dat ook verder geschikt gemaakt moet worden als downloadplatform voor muziek, ringtones, spelletjes en video's,” aldus Ben van Wijhe, de hoogste man Yeahronimo.

Ook de goede relatie van Lyzia met Microsoft moet daaraan bijdragen. Microsoft moet Lyzia en Commodore met name gaan helpen bij de bescherming van de content. Volgens Kiki Kiris, de CEO van Lyzia, werken Lyzia en Microsoft nauw samen op het gebied van drm.

“De combinatie van Commodore hardware en Lyzia technologie zal er voor zorgen dat we in staat zullen zijn om een goede oplossing op het gebied van entertainment te leveren. Zowel thuis als mobiel,” stelt Hendrik van Iterson, de CTO van Lyzia, naar aanleiding van de overname.

Deel dit bericht

3 Reacties

Uni

Gut, Yeahronimo… bestaan ze nog? Elk cowboy avontuur bleek een farce. De markt voor DRM (lees Windows Media) muziek is zo klein. De markt voor video DRM is veel groter, maar daar doet Lyzia niets mee. Mobiele DRM ook niet. Sanoma is al gestopt met hun DRM, je kunt je MP3's er unencrypted downloaden zodat ze op je iPod werken.

Marty Hermsen

Tot nu is er geen enkele beveiligingsmethodiek om streaming video en audio te beveiligen tegen ongewild kopieeren. Ook DRM kan daar niet aan bijdragen. De op licentie gebaseerde techniek is niets anders dan een licentie om een bestand af te spelen of beter om op te nemen Er is in de wereld nog geen enkel bedrijf (ook Microsoft niet) die hier (tot nu toe) iets tegen kan doen. Ook LoudEye en OD2 beschikken niet over deze techniek !! en zijn dat niet de drijvende krachten achter Lyzia, Download.nl, Planet Music, Tiscali Music De eerste die een beveiliging voor streaming bedenkt loopt binnen… ik heb er zelf heel lang over nagedacht hoe dit voor elkaar te bakken maar nog geen oplossing gevonden….Sterker ik zie aan elke horizon geen oplossing… Elke streaming media is te downloaden, en o zo simpel eenvoudig, vooral het RTSP protocol heeft menig provider openstaan !!! Ik ben van mening dat streaming media prachtig is voor reclame, maar voor Muziek of Films een dooddoener is. De techniek is er wel maar de platen en filmmaatschappijen staan echt niet te trappelen om hun content op straat te gooien 

mathijs smit

Yeahronimo koopt ook distributeur SuportPlusZie: http://www.femblog.nl/2005/10/17/123511.php

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond