Deel dit artikel
-

Yonego opent kantoor in België

Search marketing-bureau Yonego uit Breda opent een kantoor in het Belgische Gent. Het lokale bedrijfsleven heeft nog amper kaas gegeten van zoekmachinereclame. “Ik kom mensen tegen die een ton aan AdWords uitgeven en niet meten wat dat hen oplevert”.

Op de Belgische markt was Yonego al wat langer actief, maar dan voor Nederlandse klanten die de zuidgrens oversteken met hun dienstverlening. Vistaprint en Cheaptickets, bijvoorbeeld, werden nog vanuit Breda bediend.

Een maand geleden opende het Nederlandse bedrijf een kantoor in België. Directeur Joris Toonders ziet in België een nieuwe markt. Die markt moet nog worden opgevoed. Dat is een investering, maar wel eentje waarvan hij de vruchten hoopt te plukken.

“Veel bedrijven, zelfs sommige met AdWords-budgetten van een ton, beschouwen zoekmachinemarketing nog als marketing. De uitgaven zijn niet gerelateerd aan sales budgetten. Net als in Nederland willen we hier gaan sturen op ROI”. Daarbij fungeert de meetbare opbrengst van je investering als maatstaf.

Aangezien de markt nog niet zo ver is ontwikkeld als in Nederland, blijkt het ook lastig om gekwalificeerd lokaal personeel te vinden. Geschikte kandidaten zullen daarom eerst worden getraind in Nederland.

Deel dit bericht

1 Reacties

Jasper

Leuke ontwikkeling, Joris! Heel veel succes!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond