Deel dit artikel
-

‘Zakelijke pc’s niet klaar voor Windows 11′

Nog niet eens de helft van zakelijke pc’s is klaar voor een automatische upgrade naar Windows 11. Minder dan twee procent heeft de overstap gemaakt, zo blijkt uit onderzoek van Lansweeper.

55 procent van de bedrijfspc’s is niet geschikt voor Windows 11, waaraan hoge technische eisen worden gesteld. Meestal is de processor niet krachtig genoeg.

Lansweeper baseert zich op zo’n 30 miljoen toestellen bij 60.000 bedrijven, Daaruit concludeert het bedrijf dat vandaag de dag nog 80,34 van de toestellen op Windows 10 draait en 4,7 procent op Windows 7, dat niet meer wordt ondersteund.

Volgens Lansweeper staat Windows 11 op slechts 1,44 procent van alle pc’s.

De consumentenmarkt laat een ander beeld zien, zodat Windows 11 in maart 2022 wereldwijd op zo’n 8,45 procent van de toestellen draait, ten opzichte van 74,82 procent voor Windows 10 en 12,11 procent voor Windows 7.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Het is ook een hele nare onzinnige upgrade. Microsoft wilde kosten wat kost mee in de “Big Sur” ellende van Apple naar een versie 11 met vergelijkbare Candy Crush GUI. Krijgen we een lekker tweedeling, net als op Mac. Windows 10 en Mojave voor de less=more addepten, en 11 en BigSur/Monterey voor de iBoys (type iPhone Pro Max slijtage in donkergrijze skinnyjeans) en iGranny’s of Hipstagrannies (rijke 60+ dames die werkelijk alles pruimen van Apple).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond