Deel dit artikel
-

Zalando breidt uit naar Scandinavië

Modewinkel Zalando gaat van start in het noorden van Europa. In mei gaan de deuren in vier nieuwe landen open.

Met de opening in Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden brengt Zalando het aantal Europese filialen op tien. In het noorden van Europa komt het onder meer Nelly.com tegen, een Zweeds modebedrijf dat juist naar het zuiden uitbreidt.

Veel details over de Scandinavische opening zijn nog niet bekend. Venture Village meldt dat de winkels in mei open gaan en tot de zomer hoog op de agenda staan van topman Robert Gentz.

Het bedrijf laat per e-mail weten: “Om optimale logistiek te blijven garanderen, is het in Berlijn gevestigde bedrijf van plan een nieuw magazijn in Erfurt te openen in het begin van 2013 met een investeringsbedrag van maximaal €100 miljoen en een capaciteit van meer dan acht miljoen producten in de eerste fase van ontwikkeling.”

Investeerders staken zo’n 120 miljoen euro in Zalando. Het geld wordt gebruikt om snel internationaal uit te breiden. Daarom groeide de omzet in de eerste helft van 2011 met een factor drie tot tweehonderd miljoen euro, maar boekte wel een operationeel verlies.

Zalando opent binnenkort zijn site voor derde partijen, zodat andere modewinkels en merken via de populaire modesite direct aan de consument kunnen verkopen.

Foto: Christopher Macsurak (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond