Derp

Grenzen aan internetterreur

Total Telecom, uitbater van 0900-nummers en domeinregistraties, heeft een internetcriticus de mond gesnoerd. Wegens aantasting van de eer en goede naam moeten alle onrechtmatige uitlatingen en publicaties van het net worden gehaald.

Je hart luchten over een bedrijf op internet mag, maar ongegronde beschuldigingen cyberspace insturen is een ander verhaal. Op een WordPress-website en via Twitter beschuldigde een vrouw Total Telecom van oplichting met contacten met de porno-industrie. Of er een conflict is geweest tussen beide partijen is niet duidelijk, maar volgens Total Telecom missen de uitlatingen en beweringen elke feitelijke grondslag. Het bedrijf spreekt van ‘internetterreur’.

De rechtbank Almelo erkende vorige week dat uit de grondwettelijk en verdragsrechtelijk gewaarborgde vrijheid van meningsuiting voortvloeit dat een ieder het recht heeft om gedachten en gevoelens van welke inhoud dan ook te uiten. Dat betekent dat een ieder de vrijheid heeft zijn hart te luchten en zich op negatieve wijze over iemand anders uit te laten, ook als die uitlatingen een beschuldiging aan het adres van een ander inhouden.

De aard van de uitingen is naar het voorlopig oordeel van de voorzieningenrechter echter ‘suggestief, grievend en zeer verstrekkend’. Bovendien heeft de gedaagde zijn beschuldigingen onvoldoende gemotiveerd.

De vrouwvmoet Google, Yahoo en WordPress per e-mail of contactformulier én per aangetekende brief verzoeken om alle belastende informatie uit hun cache te verwijderen en verwijderd te houden.

1 Reactie

heel vreemd ik ben er even ingedoken maae wat is de veroordeelde nu een man of een vrouw. ik heb het vonnis opgezocht en komt tot de slotsom dat hier flink laster en smaad verkondigd wordt en dus werk voor de politie en gerecht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug