Deel dit artikel
-

Zelfstandigenregeling wordt toegankelijker voor startups

Staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) gaat de zelfstandigenregeling aanpassen om potentieel succesvolle buitenlandse startups meer ruimte te geven om te groeien. Buitenlandse startende ondernemers die gebruik hebben gemaakt van de startupregeling kunnen als ze het startuptraject naar tevredenheid hebben afgelegd straks een verblijfsvergunning voor zelfstandigen krijgen.

Al sinds 1 januari 2015 kunnen buitenlandse startups gebruik maken van de startupregeling waarmee ze één jaar de gelegenheid hebben van idee tot bedrijf te komen. Na dit jaar is het de bedoeling dat zij doorstromen naar de zelfstandigenregeling. Het duurt echter vaak langer voordat startende ondernemers aan de voorwoorden voor de zelfstandigenregeling voldoen, omdat zij vaak pas na twee jaar de groeifase bereiken.

Om te voorkomen dat interessante startups waar in is geïnvesteerd alsnog moeten vertrekken wordt de regeling voor zelfstandigen aangepast. Deze wijziging gaat per 1 januari 2016 in.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jacob Lageveen

Op zich is dit wel goed nieuws. Buitenlandse startups zullen zich zo eerder in Nederland vestigen. Maar ik geloof wel dat er al een langere tijd verblijfsvergunningen worden gegeven hoor aan buitenlandse ondernemers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond