Deel dit artikel
-

Ziggo introduceert live tv op iPad

Sinds vanochtend kunnen Ziggo-abonnees live televisie kijken op hun iPad. De kabelaar heeft hiertoe zijn reeds bestaande app opgewaardeerd. De gratis dienst omvat tien tv kanalen.

Met de Ziggo iPad app was het tot dusverre niet mogelijk live tv te kijken. Net als met de onlangs verschenen Ziggo TV app voor Android 3.x Honeycomb tablets kreeg men wel kijktips en het meest actuele medianieuws. Ook kon men door het Ziggo On Demand filmaanbod bladeren.

Sinds vanochtend kan met op de iPad alle tv-kanalen van de publieke omroep, RTL Nederland en SBS Nederland bekijken, naast een gedeelte van het Video on Demand aanbod. Uiteindelijk moet dat ook kunnen op iPhone en later wellicht ook op Androidtablets.

De mogelijkheid om live tv te kijken beperkt zich wel tot het netwerk van Ziggo zelf. Via een willekeurige WiFi-verbinding of een andere provider krijgt men de melding dat men een abonnement bij Ziggo nodig heeft. Ziggo wil niettemin op de langere termijn ook buiten het netwerk televisie kunnen aanbieden.

De tien zenders zijn vrij makkelijk te selecteren. Ziggo geeft daarbij aan welk programma er op dat moment wordt uitgezonden. De beeld- en geluidskwaliteit, zo bleek uit een test van Emerce, is opvallend goed.

Ziggo volgt KPN, dat met zijn KPN Interactieve TV online  al twintig 20 tv-kanalen en films via Video on Demand aanbiedt. Ook is het mogelijk om uitgesteld via ProgrammaGemist-diensten te kijken. UPC volgt in de loop van 2012 een soortgelijke dienst. Hiervoor is echter de nieuwe  Horizon Mediabox vereist.

Deel dit bericht

1 Reactie

john voorts

Ook via XS4ALL werd televisie via de iPad al aangeboden. Buiten live televisie kan men ook video on demand inkijken en de tv gids. http://www.allesin1pakketvergelijken.nl/component/content/article/38-ook-ziggo-komt-met-tv-kijken-via-de-ipad

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond