Deel dit artikel
-

Zoekdienst Q-go verschijnt bij Favoriet

Favoriet.nl, het onlangs gelanceerde startpagina-initiatief van IDG en Veronica Digitaal , is een samenwerking aangegaan met Q-go Nederland . De zoekmachine zal op de pagina verschijnen. Hoeveel er met de deal gemoeid is, is niet bekend gemaakt.

De verschillende portals, zoals Startpagina , Favoriet en PageToStart , proberen na de commotie rondom de eerstgenoemde, een marktaandeel te veroveren. Onlangs ging ook Startkabel, het nieuw opgezette project van verontruste Startpagina-dochters van start .
Een overeenkomst zoals met Q-Go past in de strategie om de bezoeker zoveel mogelijk zoek- en navigatieservice te kunnen bieden. Favoriet is na Startpagina momenteel de tweede startportal in Nederland, gemeten in aantallen dochters. Vorige week werd bekend dat VNU's Medianet de exploitatie van Startpagina.nl voor haar rekening gaat nemen. De site zal dus commerciëler worden ingezet om de miljoenen die met de koop waren gemoeid, terug te verdienen.

Q-go werkt op basis van taaltechnologie en menskracht: de Q-go redactie bezoekt en beoordeelt dagelijks honderden websites en vult aan de hand van de getoonde content een database met modelvragen waarop die websites het antwoord geven. Q-go vergelijkt deze modelvragen met vragen die gebruikers stellen en creëert zo de zoekcriteria en -resultaten.

Roderick den Daas, Marketing Manager van Q-go Nederland zegt dat de samenwerking met Favoriet.nl binnen twee weken gerealiseerd is. Het bedrijf werkt aan de bekendheid van het merk Q-go, dat de lading moet krijgen van een kwalitatieve zoekmethode. Aan de hand van vragen moet de bezoeker relevante informatie op het Web vinden. Den Daas: "En dat is niet alleen makkelijk, maar ook leuk. Precies de boodschap die ook Favoriet.nl uitdraagt."

Ludo de Boo, Contentmanager van Veronica Digitaal, is vol lof over Q-go: "Voor Favoriet.nl zijn we voortdurend op zoek naar bijzondere extra's. Q-go past helemaal bij onze ambities. En dat zo'n service aanslaat merken we nu al aan de reacties van bezoekers. Ze vinden het waanzinnig lollig," zo laat De Boo weten in een persbericht.

Deel dit bericht

2 Reacties

Veronica-hater

Dat je trots op een deal kunt zijn, zoals Veronica, is fantastisch. Maar beweren dat Q-go goed is, nee. Op de vraag "Wat is Favoriet" krijg je als antwoord:"Waar kan ik online een Pokémon kaartspel spelen?". Op de vraag "waar vind ik IDG" krijg ik als antwoord "Waar vind ik het Informatiecentrum Geestelijke Gezondheid?". Dit Informatiecentrum hebben ze zeker bij IDG en Veronica nodig.

Arjan de Raaf

In het artikel wordt gezegd: "Favoriet is na Startpagina momenteel de tweede startportal in Nederland, gemeten in aantallen dochters". Dit klopt helemaal niet omdat er welgeteld slechts 29 dochters te vinden zijn op http://www.favoriet.nl/filialen. Met PageToStart hebben wij op dit moment 231 actieve dochterpagina's online staan op http://www.pagetostart.nl en zijn er ook nog eens 147 in behandeling.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond