Deel dit artikel
-

Zoekmachine ontsluit beeldarchief ABC News

://www.abcnews.go.com/sections/us/video_index/video_index.html} heeft het servicepakket uitgebreid met streaming video. Met een zoekmachine is het mogelijk beelden van televisiejournaals en videoreportages op te vragen. Ook radioprogramma's zijn online beschikbaar.

Dankzij de zoekmachine zijn voortaan beelden uit televisieprogramma's als World News Tonight en Nightline permanent en voor een wereldwijd publiek toegankelijk. Daarnaast zijn speciale videoregistraties beschikbaar. Zo kunnen beelden van de orkaan Floyd worden opgevraagd en is de landing van de Australische troepen op Oost-Timor te zien.

De zoekmachine werd ontwikkeld door Virage . Kijkers hoeven alleen het kosteloze programma Realplayer te downloaden. De machine zoekt op sleutelwoorden, maar ook kan het groeiende beeldarchief handmatig worden doorlopen.

Binnenkort zal ook CNET zijn televisieprogramma's met de zoekmachine van Virage toegankelijk maken. Volgend jaar zullen de verkiezingscampagnes voor het Amerikaanse presidentschap online te volgen zijn via C-SPAN . De verschillende kandidaten worden onderweg gevolgd. Toespraken, bijeenkomsten, persconferenties – alles komt in beeld en het materiaal kan op onderwerp worden doorzocht en bekeken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond