Deel dit artikel
-

Zoover-CEO wint prijs voor beste online ondernemer

Stephan Bosman heeft de LOEY Award in de wacht weten te slepen. In de eerste uitreiking van de prijs voor de Leading Online Entrepreneur of the Year (LOEY), werd de CEO van Zoover benoemd tot beste online ondernemer.

Reissite Zoover liet eerder nog aan Emerce weten in binnen- en buitenland te willen uitgroeien tot een portaalsite die voor, tijdens en na vakantiereizen wordt geraadpleegd. Met snel handelen en een gelokaliseerde marktbenadering denkt het bedrijf internationaal te blijven concurreren. Zoover.nl is inmiddels op 21 markten actief.

De aanmoedigingsprijs ging naar Maarten Lens-FitzGerald. Namens Layar mocht hij de Starters Award in ontvangst nemen.

De kandidaten werden beoordeeld op basis van drijfveren, ambities, lef en passie, resultaten, voorbeeldfunctie, inzet voor de branche en de onderneming. Daarnaast dienden kandidaten voor de LOEY Awards minimaal vijf jaar als ondernemer actief te zijn en in enig boekjaar minimaal 2,5 miljoen euro omzet of 250.000 euro winst te hebben gemaakt. Startende ondernemers komen in aanmerking voor de LOEY Starters Awards wanneer zij minimaal een jaar en maximaal vier jaar aan het ondernemen zijn en het laatste boekjaar minimaal 50.000 euro hebben omgezet.

De Loey Awards zijn opgezet om succesvol ondernemerschap in Nederland te stimuleren en is een initiatief van Hubert Deitmers van Van den Ende & Deitmers, Heleen van Oord van Peak Capital en Gert-Jan Munneke van Online Tuesday.

Bekijk hier een eerder geplaatst video-interview met Bosman, waar laatstgenoemde ook ingaat op de internationale concurrentie en op hoe hij Google als marktspeler ziet:

Deel dit bericht

18 Reacties

johnw

Heel leuk, denk dat ik maar weer eens een rotte reviews ga schrijven over diverse acco's , dat kan omdat het mogelijk is en er mee weg kom…Je kunt een acco ,hotel or whatever maken of breken…zoover is heel betrouwbaar….. 🙂

Maurits van Eeghen

Stephan en Raimo: van harte gefeliciteerd! Laten we hopen dat door deze prijs het innovatief ondernemerschap op het gebied van online en het belang daarvan voor de Nederlandse economie meer bekendheid en waardering krijgt.  @Johnw: Als je toch niets beters te doen heb met je leven dan anoniem op het internet te trollen, laat Zoover je dan vooral inspireren en uitdagen om iets neer te zetten wat beter is. Daar hebben we tenminste wat aan.

Michel van Keulen

Van Harte! @Maurits 🙂

Egon Kramer

Proficiat voor Stephan en het gehele Zoover team!Onze prettige samenwerking wordt zeer gewaardeerd.Namens alle e-commerce collega's van Landal GreenParks

johnw

Landal? uh..trof ik daar niet een keer een vieze keuken aan?Even review schrijven…dat was ik even vergeten.

Bruno

Belachelijk!!!!!!! Hij is een CEO, dat klopt maar geen ondernemer. Hij was niet betrokken bij de oprichting van Zoover maar is later aangetrokken als manager. Als het een ondernemers prijs betreft moet de prijs ook gaan naar personen die echt zelf ondernemen en risico nemen. Ik misgun het hem niet maar maak er dan een eCEO prijs van. Jammer dit, er zijn namelijk genoeg online ondernemers in Nederland die je hiermee in het zonnetje had kunnen zetten.

Eric

Ik vind het idd een goede opmerking van Bruno. een CEO kan wel een pionier zijn en zelfs meer/minder verdienen door zijn werk, maar hij is geen ondernemer. Wellicht heeft Dr aandelen in Zover? Maar als die verkregen zijn door "werken" ipv inkopen en minder is dan 5% van het totaal zou je het als nog geen ondernemer moeten noemen. Verder is dit geen aantijging op Zoover of Dr Bosman, beide zijn zeer succes vol met een mooi product.

robert weaver

Wat is het verschil tussen hen en tripadvisor; of is het daar eigenlijk allemaal van gekopieerd (wat natuurlijk op zich niet erg is)?

Leonard Wolters

Bruno: +1

Joop

Endeit zoekt een manier om jaarcijfers boven tafel te krijgen.Tip: schrijf een prijsvraag uit en ieder stuurt je de cijfers toe!verschil tussen de manager en de ondernemer is dan niet relevant. Bruno +2!

Sip

Bruno + 3. Overigens is Zoover zo onbetrouwbaar als de pestHotels die nog niets eens open zijn worden al beoordeeld. Zooa van der Valk Amersfoort. Dat soort site vallen uiteindelijk een keer om

Bas Rasker

Beste allen, Wij zijn met Zoover heel trots op Stephan en onze prijs.  Over het posten van valse/nep beoordelingen wil ik zeggen dat wij zo goed mogelijk de kwaliteit bewaken. Bedriegen kan altijd. Een waterdicht systeem maken is dan ook onmogelijk. Elke onderneming kan hiermee te maken krijgen. Ik kan een Facebook account aanmaken onder een (bekende) valse naam, ik kan op iemand anders naam spullen op internet kopen of een leuk proefabonnement voor hem/haar aangaan. Niets is waterdicht.  Miljoenen mensen gebruiken Zoover als startpunt bij hun vakantie of als raadplegend medium bij het al dan niet boeken van een bepaalde accommodatie. 99,9% van onze reviews zijn betrouwbaar en vertellen, door de bril van de reviewer, hoe een accommodatie wordt ervaren. Tot op heden heeft dit de reiswereld toch een stukje betrouwbaarder gemaakt, wat eenieder die op reis gaat ten goede komt.

Bruno

@Bas, betrouwbaarheid is wel degelijk beter te waarborgen door alleen die beoordelingen te plaatsen die afkomstig zijn van mensen die werkelijk een verblijf kunnen onderbouwen (via Tour operators, hoteliers etc). Als je dit niet een speer punt maakt dan gaan die "miljoenen" vakantiegangers een plek vinden die wel betrouwbaar is. Ik hoor persoonlijk ook veel mensen (telkens meer) klagen over de betrouwbaarheid van je product.  Zou er serieus een aandachtspunt van maken. Ilse.nl had "miljoenen" bezoekers en wat is daar van over.  Voor wat betreft de prijs. Het is de CEO van Zoover gegund maar had gepaster geweest als die naar een echte ondernemen was gegaan. Bijvoorbeeld de oprichter van Vakantiereiswijzer.nl en zo vele andere echte ondernemers verhalen.

Ben

Bruno: +4 x 2

zoover

Zoover gebruikt andermans gegevens om er zelf aan te verdienen.
ze laten de beoordelaar roepen wat ze willen. of ze er nu zijn geweest of niet.. zoover vult zijn zakken.
Onbetrouwbaar dus !!

Bas rasker

Bas Rasker wint een CEO-prijs.. ha ha..
Met een site die vol staat met onbetrouwbare webrecenties.

Neem een voorbeeld aan Booking.com.
Ik snap niet dat de media aandacht schenkt aan personen die sites ontwikkelen waarvan de inhoud niet te controleren is. Goede namen raken beschadigd door onzinnige recenties. Die man klooit maar wat aan. Het wordt tijd dat honderden hotels in opstand komen om die vent voor de rechter slepen.

plasje van rasker

zoover is collectepot voor bas rasker ( de directeur van dit eenmansbedrijfje )
In een kerk doe je ook anoniem je gift. niemand hoeft te zien wat je over een ander neer zet.
De inhoud van je gift is afhankelijk van je stemming op dat moment
Heb je een rotdag, dan geef je 10 cent. ben je hielenlikker met de hoteleigenaar, dan geef je 100 euro.
Dat is zoover. De site staat vol met collectieve meuk.
Dat reisorganisatie hier aan mee collecteren is voor mij een raadsel.
mensen die een anoniem oordeel neerplanten op zoover is volk met een minderwaardigheidscomplex; Van die oude zeikduifjes die thuis niks te vertellen hebben.
Terwijl de mannen voetbal kijken zit ma flodder achter haar beeldscherm zich op te geilen met verhaaltjes over druppelde kraantjes en koude koffie.
Als of mensen niks anders te doen hebben.

Misset review

Neem eens een kijkje op http://youtu.be/k4dpA6i-F60

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond