Deel dit artikel
-

Zweedse CD verkoper opent Nederlandse site

De Zweedse e-tailer Boxman start per 1 september met de verkoop van cd's, cd-rom's, dvd's en video's via een Nederlandstalige site. Het in 1997 opgerichte Boxman heeft naar eigen zeggen 4% van de totale Scandinavische CD-verkoop in handen. ABN AMRO is een van de investeerders.

Boxman opende onlangs vestigingen in Frankrijk, Engeland en Duitsland. De omzet in Scandinavië komt dit jaar uit op 25 miljoen dollar. Een beursgang is gepland voor eind dit jaar. Investeerders naast ABN AMRO zijn onder andere General Electric en de popgroepen Roxette en Ace of Base.

Managing Director van Boxman Benelux is Jurgen Post (ex-general marketing manager Sony Benelux). Volgens Post is Boxman de derde muziek-retailer op Internet, na giganten als Amazon en CDnow.

Boxman zal CD's lager dan de winkelprijs aanbieden, maar wil zich volgens Post niet alleen profileren als prijsvechter.

Distributiepartner voor heel Europa is DOCData. Voor de afhandeling van betalingen is KLELine ingeschakeld. Klanten zullen ook per acceptgiro kunnen betalen.

Boxman gaat voorlopig nog niet in digital downloads, en wacht af wat de platenindustrie op dat gebied zal doen.

Eind augustus worden andere partners (uit de hoek van mediasites, providers, platenmaatschappijen) van Boxman Benelux bekendgemaakt. Dan start ook een uitgebreide advertentiecampagne, zowel online als offline.

Meer info op Boxman UK

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond