Deel dit artikel
-

Zynga en Twitter grootverbruikers data

Spelletjesbedrijf Zynga en Twitter zijn de grootste huurders van datacenters. In de top 10 komen ook Apple en Salesforce voor.

Een jaarlijks overzicht van databroker Grub & Ellis maakt meteen duidelijk welke (internet)bedrijven enorm veel data verstoken. Zynga en Twitter zijn de grootste huurders van ruimte bij wholesale data centers, oftewel datapakhuizen die voor meerdere klanten werken.

Zynga sloot via Grub & Ellis een contract voor de huur van negen megawatt aan capaciteit bij een datacenter in Santa Clara. Twitter eindigde met acht megawatt op de tweede plaats.

Ook interessant zijn de bedrijven die ongebruikte ruimte huren voor uitbreiding, de zogenoemde Power Based Buildings. Dit zijn ruimten waar elektriciteit en glasvezel aanwezig zijn, maar waar geen servers staan.

Facebook, Time Warner, Amazon, Adobe en NetApp huren de meeste van deze ruimten.

Apple nam deze zomer een serverfarm in Noord Carolina in gebruik, vermoedelijk voor zijn iCloud-dienst.

Deel dit bericht

1 Reacties

Jeroen

Jammer dat er hier een heleboel dingen door elkaar gegooid worden. Hoeveel ruimte een bedrijf huurt in datacenters zegt bizar weinig over hoeveel data het bedrijf verstookt. Hoeveel energiecapaciteit er ingekocht wordt, zo mogelijk, nog minder. Nog afgezien daarvan wordt er helemaal niet gekeken naar bedrijven die eigen datacenters laten bouwen (Google anyone?).
Tenslotte, de term “Power Based Building” is mij niet bekend. (en Google ook niet: http://lmgtfy.com/?q=Power+Based+Buildings), maar wat het in ieder geval niet is, is leegstaande datacenterruimte. Logischer lijkt mij dat het DC’s zijn die dicht bij energiecentrales gebouwd worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond