Cultuur is de sleutel: succes door culturele relevantie

Gasten: Janina Jahns Host: Janina Jahns
Cultuur is de sleutel: succes door culturele relevantie

Iedere marketeer ziet zich regelmatig voor de uitdaging gesteld merkposities en -strategieën te definiëren di door campagnes heen overgedragen worden. In het ontwikkelen daarvan worden we geconfronteerd met vragen als: wat beweegt mijn doelgroep?; wat is hot in de cultuur van dit moment?; hoe kan ik consumenten echt raken? ‘Traditionele’ PR kan een deel zijn van het strategisch denken om een merkcampagne te definiëren en consumentgerichte verhalen te vertellen. Welke content moet daarvoor geproduceerd worden en hoe kunnen we synergie over meerdere kanalen heen creëren?

De fundamenten van PR en marketing zijn niet veranderd: het juiste verhaal op de juist plek aan de juiste mensen vertellen, maar ieder van deze touchpoints is in dit digitale tijdperk dramatisch veranderd. Hoe we consumenten bereiken is drastisch verschoven. Direct bij het begin zijn al middelen nodig die data leveren en helpen inzichten te genereren die in een campagne vertaald kunnen worden. Maar ook een helder bereik en consistente story-telling zijn cruciaal voor het opbouwen van een succesvol merk.

De cultuur is verschoven van geïsoleerde ervaringen naar de samenhang van de maatschappij met de interesses van mensen en dat moet in het hart van onze campagnes staan.


Gast
Janina Jahns
Culture, content & experience manager, Diageo

Janina Jahns is Culture, Content & Experience Manager for the Diageo Scotch portfolio in Latin America and the Caribbean. She created an international reputation in interdisciplinary communication and innovative strategies thanks to her cross-industry know-how and many years of experience in PR and marketing.

In her role, she is responsible for developing consumer-centric communication strategies, creative platforms, comprehensive culturally relevant partnerships, and the execution of holistic campaigns.


Host
Jaspar Roos
Host, Emerce

Jaspar is een internationaal opererende innovatie-expert met ervaring in het oprichten en doorgroeien jonge bedrijven, investeren, adviseren en leiden teams op zes continenten. Met zijn bedrijf Limpid & Co adviseert hij organisaties op het gebied van transformatie. Één van de spin-offs van Limpid & Co is PlaybookToolkit. Hiermee voorziet de organisatie in de internationale vraag naar playbooks, spellen en toolkits voor de zakelijke markt.Gerelateerde artikelen