Data als motor voor de groothandel van de toekomst

Gasten: Dirk Mulder Host: Dirk Mulder
Data als motor voor de groothandel van de toekomst

Hoge voorraadniveaus door de nasleep van corona, wet- en regelgeving rondom duurzaamheid en een veranderend koopgedrag van afnemers.

Het zijn enkele thema’s waar groothandels hun hoofd over breken. De rode draad in al die thema’s is data. Want alleen met data leren groothandels hun afnemers beter kennen, weten ze waar hun producten vandaan komen en kunnen ze hun supply chain optimaliseren. 

Sectorspecialist Dirk Mulder (ING) vertelt hoe het gaat met de Nederlandse groothandels en schetst waar uitdagingen en kansen liggen, met name op het gebied van digitalisering, e-commerce én natuurlijk data. 

1.1k


Gast
Dirk Mulder
Sector Banker Trade & Retail, ING

Dirk is actief in het duiden van trends en ontwikkelingen en het maken van scherpe sectoranalyses. Hij is strategisch gesprekspartner voor zowel bedrijven als collega’s. Hij werkt veel met social media, schrijft blogs, houdt presentaties en geeft interviews in de pers. Dirk is met nadruk gericht op de sectoren Retail en Groothandel bij ING. Actuele thema’s zijn energiecrisis, klimaatcrisis, grote tekorten op de arbeidsmarkt.


Host
Glen Schrijvers
Host, Emerce

Glen Schrijvers is echte change maker. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring met het begeleiden van organisaties die willen of moeten transformeren.
Als dagvoorzitter beheerst hij de kunst om goed in de inhoud te zitten en tegelijkertijd oog te hebben voor het publiek en alles daaromheen.Gerelateerde artikelen