Is een digitale euro beter dan een cryptomunt?

Gasten: Bert Slagter, Joris Dekker, Martijn Gerritsen Host: Bert Slagter, Joris Dekker, Martijn Gerritsen
Is een digitale euro beter dan een cryptomunt?

Welk probleem moet een digitale euro eigenlijk oplossen?

Er wordt door de ECB hard aan gewerkt. Maar ondertussen begrijpen ook in de financiële sector veel mensen niet precies wat een CBDC (Central Bank Digital Currency) is.  

In deze video gaan Bert Slagter, Martijn Gerritsen en Joris Dekker in discussie over het nut van een digitale euro gezien vanuit de centrale bank en vanuit de consument. 

1.5k


Gast
Bert Slagter
Analist, Bitcoin Alpha

Bert Slagter is analist, schrijver en spreker. Zijn focus ligt op het snijvlak van technologie en economie: van macro-economie en digitaal centralebankgeld tot bitcoin, decentralized finance en digitale eigendomsrechten. Hij maakt deze vaak complexe materie toegankelijk in artikelen, krant, radio, televisie en podcasts. Je kunt hem kennen van zijn wekelijkse marktanalyse op BNR.


Gast
Joris Dekker
Digital Currencies Team Lead, ABN AMRO

Midden in de turbulentie bij ABN AMRO begon Joris in 2009 te werken voor cash & liquiditeitsmanagement. Nadat hij alle connecties met financiële marktinfrastructuren heeft beschreven om te voldoen aan resolutie-eisen, is hij sinds 2022 bezig om de bank voor te bereiden op de komst van digitale currencies. Daarbij deed hij onderzoek naar hoe bankprocessen kunnen werken op nieuwe technologieën en vertegenwoordigt hij ABN AMRO als het gaat over de digitale euro.  


Gast
Martijn Gerritsen
Senior Manager Financial Services Strategy Consulting, EY-Parthenon

Martijn is een ervaren adviseur op het gebied van strategie en transformatie met een focus op de financiële sector. Hij ondersteunt financiële instellingen op het gebied van nieuwe businessmodellen, (digitale) transformatie, transacties en waardecreatie.


Host
Roland Kroes
Host, Emerce

Roland Kroes is een host voor Emerce TV.Gerelateerde artikelen