Pensioen verdient een push. Maar op welk platform?

Gasten: Chris Zegers, Niek den Tex, Lieke Nusteling Host: Chris Zegers, Niek den Tex, Lieke Nusteling
Pensioen verdient een push. Maar op welk platform?

Het nieuwe pensioenstelsel gaat het gevoel van onzekerheid aanwakkeren, is de verwachting. 

Dat vraagt om meer communicatie. Maar door het versnipperde medialandschap is het steeds moeilijker om grote groepen mensen te bereiken. Is het tijd voor de pensioenaanbieders om meer en vaker zich te wagen op YouTube, Tiktok, Instagram? Wat zijn de ideale platformen om de online consument of deelnemer te bereiken met een complexe boodschap?

In deze video een uitgebreid gesprek met sprekers van Bitcoin Alpha, Evi, Den Tex en MillenialMindset over de toekomst van communicatie over je pensioen.


Gast
Chris Zegers
Managing Director, Evi

Chris begon zijn loopbaan in het familiebedrijf. Na een korte periode bij een levensverzekeraar is hij in 2000 gestart bij het toenmalige CenE Bankiers op de afdeling Vrije Beroepen. Zijn belangrijkste taak was advisering van de professional en zijn onderneming. Daar ligt nog steeds de klik en ook de aansluiting als het gaat om de ‘ondernemende’ professional. Om advies inhoud te kunnen geven heeft hij zich, naast een algemeen bedrijfskundig deel, bekwaamd in risicobeheersing, Financial planning en beleggen (RMIA, FFP en DSI). Die vakkennis wordt met passie bijgehouden en ingezet voor klanten. 


Gast
Niek den Tex
Eigenaar, Den Tex

Niek heeft twee woeste plannen. Het eerste plan richt zich op het verbeteren van financiële kennis onder jongeren, via het organiseren van gastlessen op middelbare scholen. Het tweede plan van Niek is gericht op het verbeteren van pensioenkennis en andere financiële kennisgebieden, zoals het vinden van de juiste hypotheek of zorgpolis. Hij wil moderne communicatiemiddelen en kanalen zoals webinars, video’s, Instagram en TikTok inzetten om informatie te delen, en vervolgens het gedrag van mensen te meten.


Gast
Lieke Nusteling
Ondernemer, MillennialMindsetNL & Lienu

Lieke Nusteling helpt millennials met hun persoonlijke financiën en beleggen. Dit doet ze door middel van 1 op 1 financiële coaching maar ook geeft zij geregeld gastlezingen en bedrijfstrainingen. Naast haar financiële dienstverlening heeft ze een Tiktok Marketing onderneming (Lienu). Hierbij helpt zij, met haar freelance content creators, bedrijven consistent zichtbaar te zijn op Tiktok.


Host
Roland Kroes
Host, Emerce

Roland Kroes is een host voor Emerce TV.Gerelateerde artikelen