Industry Wire

Geplaatst door Deel

HRTech startup Deel breidt uit naar Nederland met platform voor remote-first werken

Amsterdam, 6 juli 2022 – Deel, het HRTech bedrijf dat middels haar platform alle administratieve en juridische zaken omtrent het aannemen en managen van remote teams vergemakkelijkt, kondigt vandaag de uitbreiding naar Nederland aan. De aankondiging markeert een nieuwe mijlpaal in de uitbreidingsplannen van het bedrijf, na een omzetstijging naar 100 mln. ARR en een waardestijging naar $5.5 miljard.

Met Deel kunnen werkgevers middels één gecentraliseerd platform personeel in dienst nemen in meer dan 150 landen, remote teams managen en loonadministratie uitvoeren. Remote werken wordt zo eenvoudig en toegankelijk voor werkgevers en helpt hen tevens om zonder investeringen, adviestrajecten en ingewikkelde accountancy nieuwe markten te betreden.

“Een model voor remote of hybride werken, is niet alleen een optie om vanuit huis te werken. Het helpt ook bij hoe en waar je personeel aanneemt, hoe je nieuwe teamleden onboard en hoe je lonen uitbetaalt en beheert,” zegt Shuo Wang, Co-Founder en Chief Revenue Officer van Deel.

Remote-first versus lokale wetgevingen

De transitie naar een remote-first wereld gecombineerd met globalisering en de huidige krappe arbeidsmarkt, hebben Deel in een unieke positie gezet om organisaties te ondersteunen bij hun uitdagingen omtrent het werven over landsgrenzen heen.

Met deskundigen op het gebied van (arbeids-)recht, boekhouding en belasting, helpt het bedrijf werkgevers met het opstellen, tekenen en versturen van contracten, in lijn met de lokale wetgeving van een land. Ook zorgt Deel ervoor dat lonen gemakkelijk en wereldwijd uitbetaald kunnen worden in verschillende valuta’s en betalingsopties, zoals cryptocurrency.

Explosieve groei

De lancering in Nederland volgt na een periode van aanzienlijke groei. In oktober 2021 kondigde Deel haar Series D-ronde aan, geleid door Coatue. Daarbij werd $425 mln. opgehaald, waarna Deel gewaardeerd is op $5.5 miljard. Deel wil de toekomst van remote werken blijven ontwikkelen en  innoveren.

“De logische vestiging van Deel in Nederland was slechts een kwestie van timing. In mijn ruime ervaring van gesprekken met CEO’s, CFO’s en CHRO’s kwam geregeld de vraag naar voren voor de oplossing van het probleem waarin veel bedrijven zich zullen herkennen. Namelijk het aanwerven van het beste talent ongeacht locatie en zonder je druk te hoeven maken over complex papierwerk en investeringen. Het is de missie van Deel om een wereldwijde arbeidsmarkt een realiteit te maken.” Aldus Dennis Valkema, Leader Benelux van Deel.

De lancering in Nederland werd officieel aangekondigd tijdens het launch event in Amsterdam eind juni. Er werd onder meer een paneldiscussie gehouden met de founders van Settly en Cocoroco en  de Sr. Director of Human Resources van WeTransfer, waarbij werd gediscussieerd over de toekomst van HR, huidige ontwikkelingen voor remote werken en het internationaal aannemen van werknemers. Wereldwijd bedient Deel 7.000+ klanten, waaronder Dropbox en Shopify. In Nederland komt Deel uit de startblokken met snelgroeiende unicorns als Cowboy, WeTransfer, BackBase en MessageBird.

Over Deel

Deel, het toonaangevende, wereldwijde HRTech platform, vergemakkelijkt administratieve en juridische zaken omtrent het aannemen van remote personeel. De technologie van Deel biedt payroll, HR, compliance, personeelsvoordelen en andere mogelijkheden die nodig zijn om een remote te werven en een remote team te managen.
Met behulp van een self-service proces door middel van technologie kunnen de klanten van Deel onafhankelijke zelfstandigen en fulltime werknemers in meer dan 150 landen inhuren, conform de voorschriften en binnen enkele minuten. Met meer dan 250 juridische, boekhoudkundige, mobiliteits- en belastingexperts als partners, stelt Deel elk bedrijf in staat om gelokaliseerde contracten op te stellen, te ondertekenen en te verzenden en teams te betalen in meer dan 120 valuta’s met slechts één klik. Deel, opgericht in 2019 door Alex Bouaziz en Shuo Wang, is een volledig gedistribueerd bedrijf met werknemers over de hele wereld.

Noot voor de redactie –  NIET VOOR PUBLICATIE

Over Dennis Valkema 

Dennis is al ruim 25 jaar werkzaam in de wereld van HR en Talent Management, waar hij diverse advies- en managementfuncties heeft vervuld. Toen Dennis werd gevraagd om als Leader het Benelux-team op te bouwen en te leiden en aan boord te gaan van het raketschip dat Deel is, het snelst groeiende technologiebedrijf ter wereld, kon hij deze unieke kans niet weigeren. Hij heeft met zijn team de achtergrond en expertise om bedrijven te ondersteunen om iedereen, waar dan ook, binnen enkele minuten in te huren.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht