Industry Wire

Aanhoudende vraag bij Aldi naar budgettelefoons

Hilversum, januari 2014 – De honger naar budget telefoons is nog altijd niet gestild. Veel consumenten worden steeds kritischer ten aanzien van de prijs. Reden voor supermarktketen Aldi een supervoordelige Wolfgang GSM-telefoon op de markt te brengen in het instap-segment van de mobiele telefonie-markt.

De Wolfgang AT-B26D ligt vanaf woensdag 22 januari bij Aldi in de schappen. Het toestel is er een uit de categorie “geen fratsen”, maar is ongeëvenaard in waar hij voor gemaakt is: telefoneren – zo lang als je maar wilt, als het aan de krachtige batterij ligt die erbij wordt geleverd. En dat voor een winkelprijs van nog geen 50 euro. De vorige budget telefoon was zo snel uitverkocht dat Aldi besloten heeft opnieuw een model aan dit instap-segment toe te voegen. De supermarktketen komt daarmee slim tegemoet aan de aanhoudende vraag.

De Wolfgang AT-B26D is een eenvoudig maar luxueus ogend en doeltreffend toestel dat door zijn formaat en gewicht lekker handzaam is. Het toestel is uitgevoerd met een handige zaklampfunctie en de standby-tijd van gemiddeld twee weken (!) is indrukwekkend te noemen. De kleine krachtpatser is uitgevoerd met Bluetooth 2.1 waardoor je gemakkelijk een draadloze verbinding kunt creëren tussen je notebook, PC en andere randapparatuur waarmee een Bluetooth-verbinding is te leggen. Met de 2.1-standaard zijn overdrachtssnelheden tot 3 Mbps mogelijk binnen een gebied van 10 meter.

Zoals het een Wolfgang telefoon betaamt, is de AT-B26D SIM-lockvrij en beschikt hij over Dual-SIM feature. Daarnaast is het toestel geschikt voor “NL-Alert”, heeft het zeer lage SAR-waarden en is het uitgerust met de geluidsbegrenzer die in Europese wetgeving is vastgelegd om gehoorbeschadiging te voorkomen.

 

De prijs van de AT-B26D is EUR 49,99.

 

Belangrijkste specificaties van de AT-B26:

 

Processor MT 6250D 260 MHz
GSM-banden 900/1800 MHz
Geheugenuitbreiding Micro-SD (16 GB max.)
Schermgrootte 2.6 inch TFT kleurenscherm
Schermresolutie QVGA 240 x 320
Camera 0.3 Mpx (VGA)
Bluetooth 2.1
Overige functies Dual SIM (Dual Standby / One Talk), zaklamp, muziekspeler
Afmetingen 124 x 64 x 11 mm
Gewicht 140 gram
Batterij 2100 mAh (standby-tijd van 2 weken!)

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht