Industry Wire

Geplaatst door Acer

Acer introduceert de nieuwe TravelMate P6, een duurzame, lichte en dunne notebook voor mobiele professionals

LAS VEGAS (5 januari 2020) Acer kondigde vandaag de nieuwste TravelMate P6 en TravelMate P2 commerciële notebooks aan voor moderne, mobiele, beveiligingsbewuste consumenten. De krachtige en robuuste 14-inch en 15-inch notebooks zijn voorzien tot 10e generatie Intel® Core™ i7-processoren en voldoen aan de MIL-STD-810G normen van het Amerikaanse leger en draaien op Windows 10.

“De nieuwste TravelMate P6 is duurzaam en toch dun en licht en biedt mobiele professionals prestaties waarop ze kunnen vertrouwen”, aldus James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. “We zijn ervan overtuigd dat zij de mogelijkheid om twee dagen te werken zonder opladen op prijs stellen, naast de behuizing die voldoet aan de normen van het Amerikaanse leger en de verbeterde beveiligingsopties.”

Acer TravelMate P6: voor professionals onderweg

De nieuwe Acer TravelMate P6 heeft een hoogwaardige behuizing van magnesium-aluminiumlegering die sterker en lichter is dan standaard aluminiumlegeringen van dezelfde dikte. Ook geeft de laptop een strak vormgegeven, moderne uitstraling. Met een gewicht van slechts 1,1 kg3 en een dikte van maar 16,6 mm is het apparaat makkelijk mee te nemen. Met een batterijduur tot 23 uur1,2 kunnen professionals productief blijven op transcontinentale vluchten of twee volle dagen onderweg doorwerken zonder het apparaat op te laden. Deze geavanceerde notebook kan ook in minder dan 45 minuten tot 50% worden opgeladen. Dankzij de optionele voor eSIM-geschikte 4G LTE-connectiviteit kunnen gebruikers ook onderweg blijven (samen)werken. De TravelMate P6 is gecertificeerd voor Microsoft Teams en maakt haarscherpe videogesprekken mogelijk. De vier microfoons pikken stemmen op tot op een afstand van twee meter.

De TravelMate P6 is in samenwerking met Intel ontwikkeld als onderdeel van Intel’s innovatieprogramma met de codenaam ‘Project Athena’ en heeft rigoureuze tests doorstaan om de ervaringsdoelen4 en hardwarespecificaties van het programma te bereiken. Dit zorgt ervoor dat consistent de reactietijden5, instant wake-functie6 en batterijduur5,6,7 worden geleverd die ambitieuze mensen nodig hebben om zich overal te kunnen focussen.

“Acer’s TravelMate P6 toont de uitzonderlijke samenwerking van Acer en Intel via het Project Athena-programma. Onze Intel Core processorprestaties en het vPro-platform bieden onderscheidende mogelijkheden voor bedrijven en sluiten aan bij de ambitie van professionals onderweg”, aldus Josh Newman, Vice President, Client Computing Group, Intel.

De nieuwe Windows 10 Pro notebooks hebben tot 10e generatie Intel Core i7-processoren, maximaal 24 GB DDR4-geheugen, tot NVIDIA® GeForce® MX250-graphics en maximaal 1 TB responsieve Gen 3 x4 PCIe SSD met behulp van NVMe-technologie. Dit versnelt het bewerken van grote spreadsheets en het maken van presentaties. Informatie delen en samenwerken worden op de TravelMate P6 een fluitje van een cent dankzij het design met 180-graden scharnier, waardoor het apparaat helemaal plat kan worden neergelegd en het scherm voor iedereen goed te zien is.

Robuust, getest en betrouwbaar

De Acer TravelMate P6 is ontworpen voor mobiele professionals. Een onderdeel daarvan is het aankunnen van real-life situaties die zich binnen en buiten het kantoor kunnen voordoen. De TravelMate P6 is gemaakt om te voldoen aan de MIL-STD-810G en 810F, een reeks duurzaamheidstests9 van het Amerikaanse leger. De TravelMate P6 bestand tegen de stoten tijdens beveiligingscontroles op vliegvelden, valpartijen en andere ongelukken. In andere tests is de bestendigheid van de laptop tegen regen, vocht en extreme temperaturen gecontroleerd.

Solide beveiliging

Bedrijven willen niet alleen hun gegevens veilig houden, maar ook hun apparaten eenvoudig op afstand kunnen implementeren en beheren. Windows 10 Pro op de TravelMate P6 heeftkrachtige beveiligingsfuncties om gegevens te beschermen. Gebruikers kunnen zich dankzij Windows Hello aanmelden via de vingerafdruklezer op de aan-uitknop of via de IR-webcam die gebruikmaakt van biometrische gezichtsherkenning. Bij beide methoden is het niet meer nodig om een wachtwoord te onthouden en gebruiken. Wanneer de webcam inactief is, kan de sluiter van de camera worden gesloten voor extra beveiliging. Een geïntegreerde Trusted Platform Module (TPM) 2.0-chip biedt hardwaregebaseerde beveiliging voor wachtwoorden en encryptiesleutels. Het vooraf geïnstalleerde Acer ProShield omvat een pakket beveiligings- en beheertools om gevoelige gegevens te beschermen. Daarnaast kunnen IT-professionals met Acer Office Manager vanuit één interface het beveiligingsbeleid implementeren en middelen bewaken.

Acer TravelMate P2: een veelzijdig apparaat voor moderne professionals

De Acer TravelMate P2 is een antwoord op een steeds diverser en moderner wordende wereld, waarin van werknemers wordt verwacht dat ze breed inzetbaar zijn en op verschillende locaties werken. De mogelijkheid om niet alleen verbinding te maken met WiFi, maar ook met 4G LTE10 zorgt ervoor dat gebruikers overal kunnen werken, en met een groot aantal opties om het apparaat te personaliseren kan de TravelMate P2 alles aan.

Supersnelle connectiviteit en de hele dag door stroom

De Acer TravelMate P2 is ontwikkeld met de focus op connectiviteit, waardoor het een betrouwbare en perfecte keuze is voor mobiele professionals. Intel Wireless WiFi 6 (802.11ax) zorgt ervoor dat gebruikers een soepelere draadloze ervaring hebben met tot drie keer hogere snelheden11 dan standaard WiFi 5 (802.11ac). De Nano SIM en/of eSIM-compatibele 4G LTE bespaart gebruikers het gedoe van het vinden van een lokale data als er geen WiFi beschikbaar is. De TravelMate P2 heeft een batterijduur tot 13 uur1,12 en een MIL-STD-810G-compatibele, slagvaste behuizing, waardoor gebruikers de hele dag ononderbroken kunnen werken in verschillende werkomgevingen.

Robuust, veilig en gemakkelijk te beheren

De TravelMate P2 combineert toegankelijkheid, beheersbaarheid en gebruiksgemak en is direct klaar voor gebruik met geoptimaliseerde, vooraf geconfigureerde instellingen en meertalige mogelijkheden voor een snelle, probleemloze ingebruikneming van het apparaat. Een TPM 2.0-module zorgt voor een veilige authenticatie en beschermt de bedrijfsgegevens, terwijl extra beveiligingsfuncties, zoals de vingerafdruklezer en Windows Hello, gebruikers eenvoudig maar veiliger toegang geven via hun vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Krachtige productiviteit

Met tot 10e generatie Intel Core i7-processoren en een optionele NVIDIA GeForce MX230 GPU voor krachtige computer- en grafische prestaties, beschikt de TravelMate P2 over maximaal 32 GB van snel DDR4-geheugen, een configureerbaar dual-drive-systeem met een 1 TB HDD met hoge capaciteit en een super-responsieve 512 GB 4-lane PCIe SSD. De TravelMate P2 wordt geleverd met een volledige reeks poorten, zoals VGA, HDMI en USB Type-C, waarmee het aantal beschikbare poorten eenvoudig kan worden uitgebreid via de Acer USB Type-C dock.

Prijzen en beschikbaarheid

De TravelMate P6 is in februari verkrijgbaar in de Benelux vanaf EUR 1.099.

De TravelMate P2 in januari verkrijgbaar in de Benelux vanaf 629 EUR.

Exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid variëren per regio. Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten, kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging via www.acer.com.

——————————————————————–

1De genoemde levensduur van de batterij is gebaseerd op MobileMark 2014®-productiviteitstests in draadloze modus. Details van MobileMark 2014-tests zijn beschikbaar op www.bapco.com. De classificatie van de levensduur van de batterij is alleen bedoeld voor vergelijkingsdoeleinden. De werkelijke levensduur van de batterij is afhankelijk van het model, de configuratie, de toepassingen, de instellingen voor energiebeheer, de gebruiksomstandigheden en de gebruikte functies. De maximale capaciteit van een batterij neemt af na verloop van tijd.

2Tot 23 uur voor een 4-cellig model en tot 18 uur voor een 3-cellig model

31,1 kg voor 3-cellig model, 1,164 kg voor 4-cellig model

4Minimale programma Key Experience Indicator (KEI) doelen en claims

  • Ontwaken uit slaapstand in minder dan een seconde6
  • Consistente responsiviteit en batterijduur >9 uur tijdens actief, intensief gebruik, aangesloten op netstroom of onderweg5
  • >16 uur batterijduur in de lokale videoweergavemodus7
  • en 4 uur batterij opgeladen in minder dan 30 minuten8

5Tests vanaf 30 september 2019. Voor systemen met FHD-schermen. Gesimuleerd om een ​​typisch scenario na te bootsen van de workload voor draadloos internetten: verzonden HW/SW-configuratie met meerdere achtergrondtoepassingen en open webpagina’s; bij een 802.11 draadloze internetverbinding, DC-batterijvermogen en 250nit schermhelderheid

6Van druk op de knop, klep open of stem, naar scherm aan en klaar voor verficatie

7Tests vanaf 30 september 2019. Voor systemen met FHD-schermen. Gesimuleerd voor het nabootsen van een lokaal FHD-video-weergavescenario: 150nit schermhelderheid, in vliegtuigmodus

8Voor systemen met Full HD-schermen (FHD), wanneer gebruikt voor draadloos internetten. Indien uitgeschakeld, vanaf OEM standaard afsluitingsniveau

9De test kent strenge procedures, zoals een valtest waarin de laptop 26 keer vanaf een hoogte van ongeveer 122 cm op verschillende delen van het frame valt en daarbij landt op een ondergrond van 5 cm multiplex op beton.

10De specificaties kunnen variëren afhankelijk van het model of de configuratie

11802.11ax 2×2 160MHz maakt 2402Mbps maximale theoretische gegevenssnelheden mogelijk, 3X sneller dan 802.11ac 2×2 80MHz (867Mbps) zoals gedocumenteerd in IEEE 802.11 draadloze standaardspecificaties en vereist het gebruik van vergelijkbare geconfigureerde 802.11ax draadloze netwerkrouters

12Tot 13 uur voor het 14-inch model en tot 12 uur voor het 15-inch model

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht