Industry Wire

Geplaatst door Cooper Pet Care

Allereerste AI symptoomchecker voor huisdieren gelanceerd door Cooper Pet Care

De eerste AI tool van Nederland om gezondheidsproblemen van jouw huisdier te kunnen achterhalen is live. Met deze tool wordt het makkelijker om te weten wat er met je huisdier aan de hand is voor je naar de dierenarts gaat. 

De symptoomchecker is gemaakt en gecontroleerd door de dierenartsen die bij Cooper Pet Care BV, een digitale dierenarts, in dienst zijn. “We zien dat veel mensen informatie online opzoeken wanneer hun huisdier ziek is,” zegt oprichter Michael Fisher. “Met deze AI tool kunnen baasjes snel inzien hoe ernstig het probleem van hun huisdier is en zo actie ondernemen.”

Veel huisdiereigenaren zoeken online informatie op
Want online informatie opzoeken, dat doen baasjes ook graag. Uit onderzoek van Kogan et. al blijkt dat 73% van Amerikaanse huisdiereigenaren op het Internet naar informatie zoekt over de gezondheid van hun huisdier. Dit is in de wetenschap dat deze informatie niet altijd even betrouwbaar is. “Dat is waarom onze AI tool ook door onze dierenartsen gecreëerd is, zo kan je er vanuit gaan dat deze informatie klopt.”

Met de vele huisdieren die ons land telt, zo’n 1,8 miljoen honden en 3,2 miljoen katten, aldus onderzoek door I&O research, zijn dat heel wat baasjes die op zoek zijn naar geruststelling voor hun harige gezinsleden.

Iedereen kan er gebruik van maken

“De drempel voor betrouwbare informatie moet zo laag mogelijk zijn, daarom kan onze symptoomchecker gratis gebruikt worden door huisdiereigenaren.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht