Industry Wire

Geplaatst door Eperium

Bakker Hillegom rolt 19 online proeftuinen uit in Europa

Het nieuwe winkelplatform, dat draait op Intershop, maakt Bakker Hillegom flexibeler en efficienter. Zo worden de verschillende webwinkels centraal beheerd, terwijl het tegelijkertijd mogelijk is om op alle 19 shops een eigen design en lokaal (seizoensgebonden) aanbod te tonen. Deze uitrol is een enorme klus, Bakker Hillegom moet hiervoor 3.000 productenbeschrijvingen in 16 talen opleveren en is daarom al in januari gestart met de realisatie van deze content.

Persoonlijke beleving in staat centraal in online proeftuin
Naast de vernieuwingen die zich vooral aan de achterkant afspelen, zijn functionaliteiten zoals intuïtieve navigatie en uitgebreidere (visuele) productinfomatie aangepast. Ook maken video tutorials over het onderhoud in de tuin, een tuinforum waar bezoekers foto’s kunnen delen van hun tuin en een 3D garden planner deel uit van de online proeftuin van Bakker Hillegom, deze functionaliteiten worden na livegaing in de volgende fase geimplementeerd. Jaap Cuperus, manager e-commerce bij Bakker Hillegom: “Het kiezen van planten en bloemen, maar zeker ook het inrichten van een volledige tuin hangt samen met emoties en beleving. Onze nieuwe webwinkel geeft bezoekers die beleving, compleet met uitgebreide en persoonlijke tuinadviezen afgestemd op jaargetijde en land.”

Over Bakker Hillegom
Bakker is het grootste tuinpostorderbedrijf in Europa. Bakker Hillegom is een internationale organisatie en heeft meer dan 700 medewerkers in dienst en 65 jaar ervaring in het verzenden van groenproducten en accessoires per post. Bakker Hillegom voorziet in een constante levering van de hoogste kwaliteit bloembollen, rozen, vaste planten, zaden en tuinproducten.
In 2005 heeft de webshop van Bakker Hillegom de Thuiswinkel Award voor de beste webwinkel gewonnen.

Over Eperium
Al ruim tien jaar stelt e-commerce specialist Eperium klanten in staat om maximale resultaten te boeken met e-commerce. Eperium adviseert over strategie en conversiemarketing, zorgt voor de technische implementatie en neemt projectmanagement uit handen. Eperium gebruikt bewezen software van Intershop en Magento, waarop meerdere professionele webwinkels kunnen draaien. Eperium doet dat met 250 eigen medewerkers, vanuit vestigingen in Nederland (Muiden) en India (New-Delhi). Klanten van Eperium zijn onder meer WE Fashion, M&S Mode, Protest, TomTom, De Telegraaf, BCC, Xerox, Euretco en Sanoma.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht