Industry Wire

Geplaatst door BAX

Bax Music steunt evenementensector met Red Alert

Op dinsdag 11 augustus om 21:00 uur deed muziekwinkel Bax Music, uit solidariteit met de evenementenbranche, mee aan de actie Wij Maken Events (Red Alert). Om te laten zien dat het ‘vijf voor twaalf’ is voor de sector, zetten bedrijven door heel Nederland diverse gebouwen in hun omgeving in een rode gloed. Om exact vijf minuten voor middernacht ging de stekker er letterlijk uit.

Steun voor evenementensector

De evenementensector staat al sinds maart bijna geheel stil. Het gevolg van het uitblijven van omzet is dat een groot aantal bedrijven op omvallen staat. Doel van de in Engeland ontstane actie (We Make Events) is om de politiek wakker te schudden. Steunpakketten voor de sector moeten verlengd worden tot het moment dat bedrijven weer aan de slag kunnen zonder de noodzaak van anderhalve-meter-maatregelen.

Groot aantal bedrijven 

Veel toeleveranciers van de evenementensector, evenals uiteenlopende andere bedrijven, zoals theaters, popzalen en event-locaties, hebben meegedaan aan het landelijke initiatief. Niet alleen de panden van de deelnemende bedrijven zelf werden afgelopen dinsdag uitgelicht, maar ook gemeentehuizen en andere overheidsgebouwen. De actie gebruikt in Nederland de hashtags #wijmakenevents #wemakeevents en #redalert.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht