Industry Wire

Blogger Jiami Jongejan (15) is 7Days Jongere van het Jaar 2014

Blogger Jiami Jongejan (15) is door lezers van jongerenkrant 7Days uitgeroepen tot 7Days Jongere van het Jaar 2014. Haar website Lifesplash.nl, waarop Jiami blogt en vlogt over mode, beauty, lifestyle en haar dagelijks leven, is razend populair en telt tienduizenden unieke bezoekers per maand. Haar YouTube-kanaal telt ruim 70.000 abonnees.

Ruim 5200 jongeren brachten hun stem uit tijdens de vijfde editie van de jaarlijkse verkiezing van 7Days. 43% daarvan ging naar Jiami Jongejan en dat maakt deze jongste genomineerde de terechte winnaar. ”Wauw, bizar!”, laat ze weten. Ik had dit absoluut niet verwacht en er van tevoren ook maar niet teveel over na durven denken. En dan hoor je ineens je naam… Heel erg bedankt!”

Andere genomineerden
Sophie Milzink (17) werd tweede. Haar YouTube-kanaal verdrievoudigde in 2014 tot meer dan 71.000 volgers. Op de derde plek eindigde zwemster Maaike de Waard (18), die deze zomer goud haalde op de Jeugd Olympische Spelen in China. De overige genomineerden waren ondernemer Jesse van Doren (18), inspirator Saief Moeridjan (17), violiste Svenja Staats (18) en schrijfster Solomonica de Winter (17).

Uitreiking
Jiami kreeg de prijs uit handen van Kelvin Boerma (18) en Peter de Harder (20), die er vorig jaar als YouTube-duo Cinemates met de titel vandoor gingen. De award werd vrijdagavond uitgereikt in Bitterzoet in Amsterdam, waarna dj Erik Arbores (17, in 2011 genomineerd voor dezelfde prijs) een optreden verzorgde.

Over de verkiezing
De prijs voor de 7Days Jongere van het Jaar wordt jaarlijks uitgereikt. De verkiezing is een initiatief van jongerenkrant 7Days. ‘Op deze manier willen we laten zien dat jongeren het verdienen serieus genomen te worden’, vertelt hoofdredacteur Lotte Stegeman. ‘Ze komen er in de berichtgeving nog altijd bekaaid vanaf, nieuws met betrekking tot tieners is veel vaker negatief dan positief. Maar er zijn er steeds méér die zich op een positieve manier onderscheiden.’ Vorig jaar won YouTube-duo Cinemates en eindigde acteur Nils Verkooijen (17) als tweede. In 2012 ging blogger en filmmaker Hidde van Koningsveld met de award naar huis.

Over 7Days
7Days is hét nieuwsmerk voor jongeren van 12 tot 18 jaar. De krant 7Days verschijnt elke vrijdag in een oplage van 29.000 exemplaren. Ook via www.sevendays.nl en 7DaysNL op social media blijven jongeren op de hoogte van alles wat nieuw en voor hen relevant is.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht