Industry Wire

Geplaatst door Build in Amsterdam

Bloom & Wolf en Build in Amsterdam herpositioneren zijdebloemen als premium designobjecten

Innovatieve samenwerking is gericht op het hervormen van de bloemenindustrie

De premium zijdebloemen service Bloom & Wolf en het multi-award-winnende designbureau Build in Amsterdam hebben de krachten gebundeld met als missie de bloemenindustrie op te schudden. De één-jarige samenwerking heeft geresulteerd in een nieuwe merkstrategie voor Bloom & Wolf, een nieuwe visuele identiteit, collectie, contentstrategie en een nieuw e-commerce platform.

Herpositionering van kunstbloemen als designobjecten
Een belangrijk doel van de samenwerking was om af te stappen van de traditionele gedachte dat boeketten van kunstbloemen alleen maar zo echt mogelijk moeten lijken. De producten van Bloom & Wolf zijn daarom, onder begeleiding van Build in Amsterdam, geherpositioneerd als ‘floral design objects’, geïnspireerd door de werelden van kunst, interieur en mode. Deze strategische verschuiving omvatte een volledig herontwerp van de collectie, met de nadruk op creativiteit en innovatie. Door visueel verrassende en milieuvriendelijke alternatieven voor verse bloemen aan te bieden, biedt Bloom & Wolf consumenten en bedrijven premium designobjecten die kostenefficiënt en vrij van gedoe zijn, met de mogelijkheid om te kopen of te huren.

De nieuwe merkclaim, “Crafted, not grown,” benadrukt het handgemaakte karakter van elke bloem en draait de negatieve perceptie van ‘nep’ om naar vakmanschap. Dit wordt weerspiegeld in de productfotografie, met close-ups die trots de gebruikte materialen en de geraffineerde details van elke bloem laten zien.

Blijvende indrukken
De nieuwe visuele identiteit is geïnspireerd door mode- & interieurmagazines en historische botanische logboeken. Het resultaat is een tijdloze, volwassen en luxe uitstraling die opvalt in een industrie die wordt gedomineerd door roze en pastelkleuren. De designobjecten, gefotografeerd door David in den Bosch en gestyled door Build in Amsterdam, stralen verfijning en elegantie uit en versterken de premium positionering van het merk.

Aandacht voor de allerkleinste details
Bloom & Wolf streeft naar excellentie op alle gebieden, van klantenservice tot productkwaliteit. Deze toewijding wordt weerspiegeld in het e-commerce platform, ontworpen door Build in Amsterdam. Elk element, van UI-componenten tot animaties en illustraties, werd zorgvuldig vervaardigd in lijn met de merkstrategie en voor een optimale gebruikerservaring.

“De samenwerking met Build in Amsterdam heeft ons in staat gesteld om onze visie te vertalen naar een merkbeleving die uniek is in de markt.” – Gwen van de Pas, oprichter Bloom & Wolf
“Het vertrouwen dat Bloom & Wolf ons gaf, maakte het mogelijk om echt de 360 graden merkervaring te realiseren die we voor ogen hadden.” – Sanne van Ettinger, Build in Amsterdam.

Over Build in Amsterdam
Build in Amsterdam bouwt merken en digitale flagshipstores door strategie, branding en e-commerce te combineren. In het ruim tien jarige bestaan, heeft het bedrijf het landschap van e-commerce getransformeerd en talloze internationale prijzen gewonnen. Geleid door een mensgerichte filosofie, zet Build in Amsterdam zich in om e-commerce eenvormigheid te bestrijden en nieuwe industriestandaarden te stellen.

Over Bloom & Wolf
Het in Amsterdam gevestigde Bloom & Wolf is een premium zijden bloemenservice die B2B- en B2C-klanten helpt mooie ruimtes te creëren met minder moeite, lagere kosten en veel minder klimaatimpact dan verse bloemen. Klanten kunnen kiezen voor eenmalige aankopen of voor het verhuurmodel waarbij boeketten kunnen worden omgeruild voor een nieuw boeket wanneer de klant dat wil. Het verhuurmodel van Bloom & Wolf is volledig circulair.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht