Industry Wire

Geplaatst door Bloqhouse Technologies

Bloqhouse Technologies haalt investering van €2,1 miljoen op voor buitenlandse groei

AMSTERDAM, 20 April – Het Nederlandse Bloqhouse Technologies, dat software ontwikkelt voor fondsbeheerders, ontvangt €2,1 miljoen groeigeld van het Zweedse softwarebedrijf ChromaWay. Bloqhouse gebruikt de investering om verder te groeien in Europa.

Bloqhouse Technologies, in 2016 opgericht in Amsterdam, ontwikkelt software waarmee fondsbeheerders eenvoudig digitaal kapitaal kunnen aantrekken. Het werven van nieuwe investeerders is gedigitaliseerd en bedrijven communiceren via het modern vormgegeven platform van Bloqhouse met hun investeerders. Die hebben in real-time inzicht in hun portefeuille, via telefoon, laptop of tablet. Dankzij die vereenvoudiging van de processen kunnen vermogensbeheerders een grotere groep beleggers bedienen.

De investering van €2,1 miljoen is bedoeld voor verdere groei van Bloqhouse in Europa. De eerste stappen zijn reeds gezet voor uitbreiding in de Benelux en Scandinavië. Er is ruimte voor groei: de Europese markt voor alternatieve investeringen, zoals vastgoed, private equity en grondstoffen, is zo’n €11,8 biljoen groot.

Nu al levert Bloqhouse haar diensten aan gerenoveerde vermogensbeheerders zoals Annexum, NLC Health en Rax Finance, samen goed voor meer dan €1,5 miljard aan beheerd vermogen. Zij kunnen via het Bloqhouse-platform talloze onderdelen van hun dienstverlening laten verlopen: van werving tot fondsmanagement en KYC en AML-activiteiten.

De investering door ChromaWay in Bloqhouse is het gevolg van een langlopende samenwerking tussen beide bedrijven. De kapitaalinjectie betekent dat Bloqhouse nog meer mogelijkheden krijgt om niet-beursgenoteerde beleggingen toegankelijk te maken voor de nieuwe generatie beleggers. ChromaWay is de bedenker van Chromia, een relationele blockchain waarmee transacties inzichtelijk zijn. De bundeling van techniek van Bloqhouse en ChromaWay maakt de markt transparanter, wat de verhandelbaarheid van beleggingen ten goede komt.

De Nederlands-Zweedse samenwerking verwelkomt direct twee nieuwe klanten: het Belgische vastgoedinvesteringsplatform Immotokens en de Amerikaans fondsbeheerder Fund.me sluiten hun activiteiten aan bij Bloqhouse.

Tim Rutgers, CEO van Bloqhouse Technologies: “We zijn enthousiast over onze samenwerking met ChromaWay, die ons de mogelijkheid geeft om innovatieve oplossingen voor de markt te ontwikkelen. Deze investering en de voortdurende samenwerking stelt ons in staat om op te schalen en een transparant en inclusief platform te bieden aan fondsbeheerders wereldwijd. Zo bieden we de toekomst van fondsbeheer en beleggen.”

“We zijn erg blij met de samenwerking met Bloqhouse”, zegt Henrik Hjelte, CEO en mede-oprichter van Chromaway. “Hun platform voor fondsbeheer in combinatie met onze ervaring in gedistribueerde netwerken maakt onze gezamenlijke oplossing, een aantrekkelijke oplossing voor fondsbeheerders en de volgende generatie investeerders.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht