Industry Wire

Geplaatst door Ironhack

Bootcamps in tech – een antwoord op de vraag naar talent

Amsterdam, december 2023 – Terwijl de technologie-industrie met ongekende snelheid evolueert, viert Ironhack een mijlpaal: 10 jaar van toewijding en innovatie, waarvan 5 jaar met een bloeiende aanwezigheid in Nederland. In een tijd waarin wat gisteren werd onderwezen al achterhaald kan zijn tegen de tijd dat afgestudeerden aan het werk gaan, heeft Ironhack bewezen dat ze de kloof overbruggen tussen traditioneel onderwijs en de behoeften van de snel veranderende tech-markt.

Het 10-jarig jubileum is niet alleen een viering van het bestaan van de organisatie, maar ook een erkenning van de impact die het heeft gehad op duizenden mensen die hun tech-reis zijn begonnen dankzij Ironhack. Het heeft bewezen dat tech-onderwijs toegankelijk kan zijn voor iedereen, ongeacht hun achtergrond. In Nederland hebben gerenommeerde bedrijven zoals Mendix, Adyen, Samsung, IBM en Philips Ironhack-alumni in dienst. Bovendien werkt Ironhack nauw samen met diverse Nederlandse gemeenten, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

800 Nederlandse alumni transformeren dankzij tech-bootcamps
Met meer dan 10 campussen, waaronder Amsterdam, heeft Ironhack een community van meer dan 12.000 afgestudeerde Ironhackers, waarvan minstens 1.500 vrouwen. In Nederland hebben sinds 2018 al 800 alumni deelgenomen aan intensieve bootcamptrajecten. Ironhack biedt onderwijs in programmeren, UX/UI design, Data Analytics, of Cybersecurity, met carrièreservices gericht op het helpen van studenten bij het veranderen van hun loopbaan en het vinden van een baan direct na de bootcamp.

Tech-transitie: Specialisatie en continuous learning
De tech-industrie verandert razendsnel, waarbij de trend naar specialisatie resulteert in meer specifieke en goed gedefinieerde functies. Deze verschuiving heeft een aanzienlijke invloed op de carrièrepaden van zowel bestaande als nieuwe technici. De opkomst van automatisering en het gebruik van machine-learning en AI transformeert werkgebieden en benadrukt het belang van continu leren als een cruciale vaardigheid om concurrerend te blijven in deze steeds veranderende sector.

Bootcamp opleidingen: Antwoord op de vraag naar tech talent
De afgelopen jaren hebben bootcamp-opleidingen zich ontpopt als een antwoord op de groeiende vraag naar technisch talent in Nederland en over de hele wereld. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van deze intensieve, praktijkgerichte programma’s, die een snelkookpan zijn voor het ontwikkelen van technische vaardigheden. Het ‘datagedreven leren’ en ‘learn by doing’-model van de bootcamps stelt studenten in staat om binnen enkele maanden klaar te zijn voor een carrière in de tech-sector. Dit maakt bootcamp-opleidingen bijzonder aantrekkelijk voor diegenen die hun loopbaan willen heroriënteren of een snelle toegang tot de tech-arbeidsmarkt willen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht