Industry Wire

BuitenBeter app breidt uit naar zes mobiele platformen

Vanaf vandaag kunnen ook mensen met een ‘gewone’ Nokia telefoon makkelijk en snel meldingen maken van problemen in de buitenruimte. Deze melding wordt direct naar de gemeente verstuurd met foto en gps-coördinaten. De BuitenBeter app was al beschikbaar voor de nieuwste Nokia’s met Windows Phone en andere smartphones. De nieuwe app voor de traditionele Nokia Symbian feature-phone is gratis te downloaden via de Nokia OVI-Store of op de website van BuitenBeter.nl.

Nokia heeft onlangs aangekondigd deze zomer definitief te stoppen met de productie van Symbian telefoons. Ook beschikken steeds meer mensen over de modernste smartphones. Toch heeft BuitenBeter de app ook ontwikkeld voor deze meer eenvoudige feature-phone. Jens Steensma van BuitenBeter: “De doelstelling is om het melden van problemen in de buitenruimte zo makkelijk mogelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Er zijn ontzettend veel Symbian telefoons verkocht zoals de populaire E52 en E72. Veel hiervan zijn nog steeds in gebruik. Doordat wij met de centrale BuitenBeter Hub werken kunnen wij steeds nieuwe apps blijven toevoegen terwijl gemeenten maar één koppeling nodig hebben.” De app voor Nokia Symbian telefoons werkt op de meest gangbare toestellen, zowel op telefoons met een aanraakscherm als op telefoons die alleen met toetsen te bedienen zijn.

Steeds meer gemeenten ontvangen niet alleen de meldingen, maar geven ook direct aan de melder feedback terug via de app. Heleen Van Rijnbach-de Groot, Burgemeester van Etten-Leur vertelt: “Het mooie aan de app BuitenBeter is dat je heel snel op welk moment van de dag ook meldingen kan doorgeven aan de gemeente. Bijvoorbeeld van alles wat je op straat tegenkomt wat niet in orde is. Je krijgt bovendien ook heel snel een bericht terug met wat er gedaan wordt met jouw melding. Dat werkt uitstekend.”

Over BuitenBeter

BuitenBeter is de landelijke meldingsapp om problemen in de buitenruimte te melden aan de gemeente. Met de app kunnen inwoners direct melden meteen op de plek én het moment dat een  probleem gesignaleerd wordt. Met de app gaat dit eenvoudig en snel met foto en gps-coördinaten. Sinds de wereldwijde primeur in 2010 hebben inwoners uit heel Nederland meer dan 130.000 problemen gemeld aan hun gemeente via BuitenBeter. De app werkt in heel Nederland in elke gemeente en is gratis te downloaden uit de app-winkels of via www.buitenbeter.nl. BuitenBeter is nu al beschikbaar voor zes mobiele platformen, namelijk iPhone, Android, BlackBerry, Windows Mobile, Windows Phone en Symbian.

BuitenBeter is door de Accenture Awards al in 2010 uitgeroepen tot de Best Five Mobile Concepts. EU-parlementariër Neelie Kroes noemde BuitenBeter zelfs het voorbeeld in Europa voor we-Government; succesvolle samenwerking tussen burgers, bedrijven en overheid. In het EU 7th-Framework project www.LiveandGov.eu wordt in Europees verband verder geïnnoveerd met deze vorm van we-Government.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht