Industry Wire

Geplaatst door Bullitt

Bullitt Group en chipgigant MediaTek werken samen aan ’s werelds eerste satelliet-naar-mobiel smartphone

Reading, 29 november 2022 – Bullitt Group, de Britse fabrikant van innovatieve smartphones, is een samenwerking aangegaan met de toonaangevende chipfabrikant MediaTek, voor de lancering van ’s werelds eerste smartphone met tweerichtings satelliet-berichtendienst. De smartphone en OTT satellietdienst zijn beschikbaar in het eerste kwartaal van 2023 en omvatten ook een satelliet-SOS-dienst, die de eerste 12 maanden gratis is.

Bullitt en MediaTek hebben de afgelopen 18 maanden samengewerkt aan de implementatie van satellietcommunicatie in Bullitt Groups volgende generatie van 5G-smartphones. Bullitt is de eerste partij die de 3GPP NTN-chipset (Non-Terrestrial Network) van MediaTek gaat gebruiken. Tegelijkertijd zijn er een eigen app en servicecomponenten ontwikkeld om OTT-satellietberichtenservice te kunnen bieden.

De software op de smartphone is intelligent en schakelt alleen over naar de satellietverbinding als er geen mobiel of Wi-Fi-netwerk beschikbaar is. De dienst synchroniseert met het adresboek van de gebruiker voor een soepele gebruikservaring bij een verbinding tussen het satellietnetwerk en een telefoon op een mobiel netwerk. De tijd tussen het verbinding maken met de satelliet en het versturen van een bericht bedraagt circa 10 seconden.

Richard Wharton, mede-oprichter van Bullitt Group: “Bullitt ontwerpt en produceert mobiele telefoons onder merklicenties van Cat (Caterpillar Inc.) en Motorola. Dankzij de afgelopen 13 jaar hebben we een verregaand begrip van de behoeftes van onze klanten, die zich vanwege hun werk of hobby’s regelmatig in gebieden zonder goede mobiele dekking bevinden. Wereldwijd ondervinden mobiele telefoongebruikers jaarlijks tientallen miljarden uren zonder signaal: alleen Amerikanen zitten jaarlijks al meer dan 22 miljard uur zonder (bron). We maken dat allemaal wel eens mee. Afhankelijk van de situatie leidt het tot frustraties, ongemak,  productiviteitsverlies, angst of zelfs overlijden.”

“We wisten allang dat het antwoord bij satellietcommunicatie lag, maar ‘onzichtbare’, naadloze integratie in een smartphone was een enorme technische uitdaging. MediaTek en Bullitt hebben beide een pioniersgeest en een geschiedenis van innovatie. En nu, na twee jaar samenwerking, staan we samen aan de vooravond van een nieuw tijdperk van mobiele communicatie, waarmee we onze klanten een snelle, simpele en nieuwe manier van gemoedsrust bieden.”

JC Hsu, Corporate VP en General Manager van de Wireless Communications Business Unit bij MediaTek: “In samenwerking met Bullitt Group zetten we onze lange geschiedenis van toonaangevende innovatie voort met de 3GPP NTN-standaard, die een mobiele en satellietverbinding in hetzelfde apparaat mogelijk maakt. Naast onze meest recente mobiele technologie en toonaangevende mobiele connectiviteitsdiensten, maken we met 3GPP NTN nu ook satellietcommunicatie beschikbaar voor smartphonefabrikanten. We zijn er heel trots op dat deze tweerichtings satelliettechnologie gebruikt wordt in de eerste commercieel verkrijgbare smartphone en dat we met de 3GPP NTN-standaard pioniers zijn van een nieuw ecosysteem voor satellietcommunicatie.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht