Industry Wire

Geplaatst door Closed on Monday

Closed on Monday kiest Closed on Monday en lanceert eerste campagne

Met ‘You can call us anytime, just not on a Monday’ lanceert het nieuwe, Amsterdamse bureau haar eerste internationale campagne. “We begrijpen dat onze naam voor best wat verwarring kan zorgen”, zegt Gookie Sassen, oprichter van Closed on Monday, “Voor heel veel commerciële merken is het nog niet helemaal duidelijk wanneer ze ons nou kunnen bereiken. Hopelijk na het zien van deze campagne wel”.

Voorafgaand aan de keuze vond een intensief, intern traject plaats.

Ook website gaat dicht op maandag
De campagne moedigt commerciële merken aan om hun telefoontjes niet op maandag, maar pas op dinsdag te plegen. “Maandagen zijn echt alleen voor non-profits. Zelfs onze website is vanaf nu op maandag gesloten,” zegt Robin Versnel, Senior Creatief bij Closed on Monday. “Maandagpartners kunnen natuurlijk altijd bellen of onze website bezoeken. Commerciële bedrijven zijn dinsdagochtend weer de eerste, of kunnen via de website een melding aanvragen zodra deze weer open is.”

Closed on Monday
Closed on Monday is het eerste creative agency ter wereld dat 20% van haar tijd en omzet investeert in een mooiere wereld. Elke maandag weer. Op die dag werken ze uitsluitend met (opkomende) stichtingen en goede doelen. “Elke week met iets goeds beginnen is een heel lekker gevoel”, zegt Sophie Lips, Senior Designer, “Van inclusiviteit en duurzaamheid tot armoede en gezondheid, onze maandagen blijken zeer effectief voor non-profits met beperkte middelen”.

Waanzinnig werk voor zinnige merken
Van dinsdag t/m vrijdag werkt het jonge bureau oa voor Natuurmonumenten, Het Vergeten Kind, Oma’s Soep en Hegg Energy, waar ze uitgesproken werk maakt op basis van gedrag en gedragsinzichten. Het credo van Closed on Monday is om het zo lang mogelijk zonder overbodige overhead te doen, “Creatieven zijn ook verantwoordelijk voor klantcontact, wat spannend klinkt, maar juist waanzinnig werkt. Die korte lijntjes zorgen voor minder ruis en meer vuurwerk”, aldus Gookie Sassen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht