Industry Wire

Geplaatst door Commvault

Commvault speelt met Benelux-lancering Metallic in op massale overstap naar de cloud

Commvault, leverancier van zakelijke software voor het beheer van gegevens in omgevingen in de cloud en op locatie, maakt vandaag bekend dat zijn bekroonde Metallic Backup-as-a-Service (BaaS)-oplossingen nu ook verkrijgbaar zijn in de Benelux. De regio behoort daarmee tot de eerste acht landen in Europa waar de oplossingen Metallic™ Office 365 Backup & Recovery, Metallic™ Endpoint Backup & Recovery en Metallic™ Core Backup & Recovery per direct beschikbaar komen.

De aankondiging komt op een moment, dat steeds meer bedrijven een cloud-first strategie omarmen en op zoek zijn naar manieren om hun data veilig te stellen in een bijzonder heterogene IT-omgeving. Metallic™ Backup & Recovery is speciaal ontwikkeld om bedrijven hoogwaardige databescherming te bieden die hen helpt om te voldoen aan de eisen rond datasoevereiniteit en de Algehele Verordering Dataprotectie (AVG). Om overeenstemming met de AVG te waarborgen moet Metallic voldoen aan hoge normen qua verantwoordelijkheid, beveiliging, geheimhouding en resilience. Met de oplossingen van Metallic kunnen bedrijven zorgen dat de beleidsregels worden nageleefd en dat wordt gemonitord welke typen data in de cloud worden opgeslagen. Metallic biedt ze de inzichten en functionaliteit die ze nodig hebben om aan alle eisen te voldoen. Dankzij de nauwe technologische samenwerking met Microsoft kan Metallic een beroep doen op de veilige en compliant platformopties en tools van Azure, die een solide basis voor overeenstemming met de AVG leggen.

“In de EMEA maken bedrijven in toenemende mate gebruik van de cloud. Dat geldt in het bijzonder voor early adopters, zoals de Benelux, Israël en het Verenigd Koninkrijk. Dit in combinatie met het toenemende gebruik van oplossingen als Office 365, geeft blijk van het groeiende vertrouwen in SaaS-oplossingen”, zegt Manoj Nair, algemeen directeur bij Metallic. “De EU heeft rigoureuze normen gesteld op het gebied van privacy, gegevensbescherming en data governance. Deze kunnen per lidstaat verschillen. Metallic neemt de zorgen van bedrijven op dit gebied weg door hen te helpen om volledige overeenstemming met privacywetten zoals de AVG te waarborgen.”

Metallic is een volledig in de cloud ontwikkelde oplossing die gebruikmaakt van Microsoft Azure en het Data Protection-platform van Commvault om organisaties van uitgebreide BaaS-diensten te voorzien via een centrale beheerinterface. De oplossing biedt ondersteuning voor workloads op locatie, workloads van SaaS-oplossingen, workloads in publieke clouds en hybride workloads.

“De corona-crisis heeft de cloudadoptie van organisaties in de Benelux versneld. 84% van de bedrijven heeft inmiddels een multicloud gedefinieerd. Uit onderzoek is ook gebleken dat de inzet van thuiswerkoplossingen sterk is toegenomen”, aldus Bart Tournier, Sales Director Benelux bij Commvault. “Organisaties gaan hierdoor op zoek naar een veilige manier om hun bedrijfsgegevens in de cloud te beschermen. Met de beschikbaarheid van Metallic krijgen bedrijven nu de mogelijkheid om hun kosten, schaalbaarheid en veiligheid op het gebied van databescherming eenvoudig en snel onder controle te krijgen.”

Bart van Rheenen, Managing Director ArrowECS Benelux, zegt: “Metallic heeft binnen een jaar na de introductie al een bekroonde status bereikt voor zijn op SaaS gebaseerde data protection-oplossing. Nu, met de uitbreiding naar EMEA, breidt Commvault de voordelen van enterprise-grade, cloud-native Backup-as-a-Service uit naar een wereldwijde schaal. We zijn blij dat we onze klanten in de Benelux toegang kunnen bieden tot cloud-gebaseerde datamanagement en -bescherming, een bijzonder relevante en toekomstgerichte oplossing.”

Volgens Archana Venkatraman, associate research director van de Cloud Data Management-divisie van IDC Europe, is cybersecurity eveneens een belangrijk pijnpunt voor IT-afdelingen. Bedrijven die data willen opslaan in de cloud hebben behoefte aan gebruiksvriendelijke, geïntegreerde, geautomatiseerde en kostenefficiënte oplossingen voor databeheer zoals Metallic en de nieuwe Metallic Cloud Storage Service (MCSS) om grip op hun data te houden en die te beschermen tegen cyberaanvallen.

“Organisaties staan onder enorme druk om naar de cloud over te stappen. Het doel is om de investeringskosten te reduceren en te zorgen voor verbeterde veerkracht, herstelmogelijkheden en informatiebeveiliging. Dit is nodig met het oog op de forse toename van het aantal cyberaanvallen met onder meer ransomware. Volgens onderzoek door IDC is 93% van alle organisaties in 2019 het doelwit geweest van succesvolle malware-aanvallen. De meerderheid werd getroffen door een of meer succesvolle aanvallen”, zegt Venkatraman. “Met de juiste strategie voor databescherming in de cloud kunnen bedrijven de time-to-value sterk verkorten. Dit is van cruciaal belang om veerkrachtige bescherming tegen ransomware te bieden. Er is duidelijk sprake van een breed gevoelde behoefte aan SaaS-oplossingen die een antwoord op deze problemen bieden. Dat geldt niet alleen voor bedrijven in de regio EMEA, maar in de hele wereld.”

Metallic is nu verkrijgbaar via resellers en distributiepartners van Commvault in de Benelux, Nordics, Israël, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Organisaties kunnen de oplossingen van Metallic ook via de Azure Marketplace testen en afnemen op basis van een maand- of jaarabonnement.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht