Industry Wire

Geplaatst door CrowdStrike

CrowdStrike investeert in Abnormal Security en lanceert nieuw partnership om datalekken tegen te gaan door de kracht van gedragsgerichte AI te combineren met toonaangevende XDR

CrowdStrike (NASDAQ: CRWD), een leider in cloudnative security van endpoints, cloud workloads, identiteit en data, heeft met het CrowdStrike Falcon Fund geïnvesteerd in Abnormal Security, het toonaangevende e-mailsecurity-platform gebaseerd op gedragsgerichte AI.

Als onderdeel van de investering gaan CrowdStrike en Abnormal ook een strategisch technologisch partnership aan. Hierin wordt het CrowdStrike Falcon-platform geïntegreerd met het Abnormal-platform om best-in-class e-mail en endpoint attack detection en respons te bieden met geautomatiseerde account remediation. Door dit partnership is Abnormal ook toegetreden tot de CrowdXDR Alliance. De twee bedrijven zijn daarnaast van plan om een XDR-integratie op de markt te brengen.

 

“Als voormalig CISO, waarbij ik verantwoordelijk was voor de bescherming van honderdduizenden medewerkers, merkte ik dat aanvallen steeds vaker via meerdere kanalen verliepen, en deze trend is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid”, aldus Stephen Ward, managing director bij Insight Partners. “Het is mooi om te zien dat twee marktleiders samen een strategisch partnership aangaan om een krachtige XDR-gestuurde integratie te leveren. Ik ben ervan overtuigd dat dit partnership organisaties kan helpen geraffineerde aanvallen over een breed oppervlak te stoppen en cybersecurity-specialisten in staat stelt het maximale uit hun oplossingen te halen.”

De eerste technologische integratie tussen Abnormal en CrowdStrike levert wederzijdse detectie en respons op bedreigingen. Zodra het CrowdStrike Falcon-platform risico’s detecteert, wordt er een case aangemaakt binnen het Abnormal-platform en wordt het account automatisch overgenomen. Cybersecurity-specialisten kunnen dan snel actie ondernemen en step-up authenticatie afdwingen, gebruikers uitloggen, sessies beëindigen of een wachtwoord opnieuw instellen. Of wanneer Abnormal een gecompromitteerd e-mailaccount detecteert, voegt een real-time waarschuwing de gebruiker automatisch toe aan de Falcon-lijst van gecontroleerde gebruikers om ze opnieuw te verifiëren en te onderzoeken.

“E-mail en endpoints zijn aantrekkelijke toegangspunten tot een organisatie. Hoewel snelle detectie en respons essentieel is, werd dit beperkt door de handmatige inspanning die nodig is om silogegevens van meerdere oplossingen te integreren”, aldus Evan Reiser, medeoprichter en chief executive officer van Abnormal Security. “Ik ben blij met deze investering van CrowdStrike en het partnership tussen onze twee toonaangevende bedrijven, waarmee we datasilo’s doorbreken en geconsolideerde oplossingen leveren voor het XDR-tijdperk.”

Het CrowdStrike Falcon Fund is een cross-stage investeringsfonds en de grootste corporate venture capital in de cybersecurity-industrie. Het programma is ontworpen om een ecosysteem van cybersecurity-specialisten op te bouwen, die dezelfde missie delen vanwege een unieke combinatie van investeringen en technische integraties met het CrowdStrike Falcon-platform. Hierdoor krijgen CrowdStrike-klanten toegang tot geavanceerde mogelijkheden van andere partijen.

 

“Het uitgangspunt van CrowdStrike Falcon Fund is om te investeren in bedrijven die belangrijke security-categorieën opnieuw uitvinden en klanten beschermen tegen cybercriminelen die opereren via innovatieve aanvalspaden. Het innovatieve, op AI-gebaseerde beveiligingsplatform van Abnormal Security biedt zeer effectieve bescherming tegen geavanceerde e-mailaanvallen en automatisch herstel van gecompromitteerde accounts. Hierdoor is Abnormal aantrekkelijk als investering en als technologiepartner”, aldus Michael Sentonas, president bij CrowdStrike. “De gedragsgerichte-AI-visie sluit nauw aan bij onze AI/ML-benadering van cybersecurity, en we kijken ernaar uit om nauw met Abnormal samen te werken. Om het samen op te nemen tegen moderne cybercriminelen en datalekken tegen te gaan.”

Klantvalidatie

“Comfort Systems USA bouwt, ondersteunt en onderhoudt de meest essentiële gebouwsystemen van onze klanten”, zegt Christopher Chambers, vice-president informatiebeveiliging bij Comfort Systems USA. “Ik ben blij dat Abnormal en CrowdStrike samenwerken om onze medewerkers te beschermen tegen het soort aanvallen dat traditionele oplossingen vaak niet detecteren. Met de mogelijkheid om veranderingen in gebruikersgedrag te correleren tussen endpoints, e-mail en verificatiebronnen, kan ons beveiligingsteam snel account takeover-aanvallen ontdekken en preventieve maatregelen nemen.”

“Het verbeterde, geïntegreerde aanbod van CrowdStrike en Abnormal versterkt onze beveiligingsinfrastructuur verder en coördineert snel reacties”, aldus Drew Robertson, chief information security officer bij Finance of America Companies. “Deze oplossingen bieden verbeterde bescherming voor onze organisatie, evenals aanzienlijke tijdsbesparing en procesefficiëntie.”

Over Abnormal Security

Abnormal Security biedt het toonaangevende security-platform gebaseerd op gedragsgerichte AI -beveiligingsplatform dat gebruikmaakt van machine learning om geavanceerde inkomende e-mailaanvallen en gevaarlijke e-mailplatformaanvallen te stoppen die traditionele oplossingen ontwijken. De engine voor anomaliedetectie maakt gebruik van identiteit en context om het risico van elke e-mailgebeurtenis in de cloud te analyseren, inkomende e-mailaanvallen te voorkomen, gecompromitteerde accounts te detecteren en e-mails in milliseconden te herstellen – en dat alles met inzicht in configuratieafwijkingen in uw omgeving. U kunt Abnormal in enkele minuten implementeren met een API-integratie voor Microsoft 365 of Google Workspace en direct de volledige waarde van het platform ervaren. Meer informatie is beschikbaar op abnormalsecurity.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht