Industry Wire

Geplaatst door Cubee

Cubee, het grootste Belgische netwerk van pakjesautomaten

Bpost en het Nederlandse bedrijf de Buren sloegen vorig jaar de handen in elkaar om een leveringsmethode in de markt te zetten die beantwoordt aan de noden van de e-commerce klanten. Het resultaat is Cubee: een onafhankelijk en open netwerk van pakjesautomaten voor retailers, online klanten en koeriersbedrijven.

Een Cubee pakjesautomaat moet het leven van de online consument vergemakkelijken. Met Cubee kan deze consument zijn pakje afhalen, verzenden of retourneren op een uur en locatie dat de consument schikt. Een snelle en eenvoudige manier van afhalen en verzenden dus.

Bovendien, gaat het om een open en onafhankelijk netwerk. Zo kan elk pakje van een logistieke partner geleverd worden in een Cubee pakjesautomaat. Naast bpost heeft Cubee vandaag een akkoord met o.a. DPD en GLS. Dit open netwerk is ook meteen het belangrijkste verschil met de eerdere pakjesautomaten van bpost.

Alle huidige 150 pakjesautomaten van bpost zijn ondertussen omgebouwd tot Cubee pakjesautomaten. Daarnaast breidt Cubee elke dag haar netwerk aan locaties uit. Cubee mikt op meer dan 450 pakjesautomaten tegen eind 2018 in België. De huidige locaties van de Cubee pakjesautomaten vind je terug op www.cubee.be

Hoe gebruik ik Cubee? Wanneer je een pakje online bestelt, selecteer je de Cubee pakjesautomaat als leveringsmethode. Met een unieke code die je ontvangt per mail of sms kan je vervolgens je pakje afhalen in de door jouw gekozen Cubee pakjesautomaat. Ook het verzenden of terugsturen van pakjes is mogelijk met Cubee.

Koen Van Gerven, CEO van bpost is tevreden met de lancering van Cubee “Door de stap te zetten naar een open netwerk spelen we perfect in op de noden van retailers, e-tailers en online klanten. De pakjeswereld evolueert aan een razendsnel tempo en onze klanten hebben nood aan zeer flexibele oplossingen en een open netwerk dat hierop aangepast is.”

Over de Buren
De Buren is exploitant van onbemande afhaalpunten, bestaande uit beveiligde en eventueel geconditioneerde lockers, gelegen op goed bereikbare locaties, bij voorkeur 24/7 en geschikt voor diverse toepassingen. Als marktleider in België en Nederland heeft de Buren de ambitie om haar huidige netwerk sterk uit te breiden. De lockers worden voor zowel b2c, b2b als c2c concepten ingezet.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht